Læsetid: 1 min.

Berlin er ikke bankerot nok

24. oktober 2006

*Berlin er af forfatningsdomstolen i Karlsruhe blevet dømt til selv at ordne sine pengeproblemer. Den tyske hovedstad, der også er en af Tysklands 16 delstater, har en gæld på 61 milliarder euro. Det betyder, at hver borger i Berlin skylder små 17.000 euro eller 127.000 kroner væk. Berlin havde med den socialdemokratiske borgmester Klaus Wowereit i spidsen håbet på, at Forbundsrepublikken kunne have hjulpet med en gældssanering. Men dommerne var af en anden opfattelse. De mener, at Berlin befinder sig i en krise, som delstaten "selv skal arbejde sig ud af". Wowereits kendte udsagn om, at byen er "fattig, men sexet" får dermed ny betydning: Uden en trævl på kroppen er selvfølgelig også sexet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her