Læsetid: 1 min.

Berlusconis tv-monopol brydes

13. oktober 2006

*Italiens regering godkendte torsdag et lovforslag, der tvinger det statslige tv-selskab RAI og Silvio Berlusconis private tv-selskab Mediaset til begge at flytte en kanal til digital tv for at sætte en stopper for de to kanalers dominans på tv-annoncemarkedet. Mediaset har allerede kritiseret forslaget. Mediaset skal flytte hver en af deres kanaler til digital tv senest 15 måneder, efter at loven er vedtaget. De to tv-selskaber har i øjeblikket hver tre tv-kanaler. Sammen sidder de på 85 procent af tv-markedet i Italien. Mediaset ejes af den Silvio Berlusconis familie. Berlusconi betegnede torsdag fnysende lovforslaget som "en bandithandling".

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her