Læsetid: 2 min.

Bestseller-penge til børn i Bhutan

Lene Hansson giver gode råd om sund ernæring, og det vil mange læsere meget gerne have. Hun giver også penge til 342 børns skolegang i et stort hjælpeprogram under Terre des Hommes
18. november 2005

Lene Hansson har haft flere bøger på bestsellerlisterne i de senere år. Du er, hvad du spiser (trykt i 17.000 eksemplarer), 30 dage - en holistisk slankedagbog og Forny dit liv på 8 uger lyder nogle af titlerne. Hun holder desuden workshops og foredrag, underviser i DGI-byen samt laver udsendelser på TV3.

- Man kan få det indtryk, at du nærmest bor på bestsellerlisterne. Hvad har det betydet?

"For mig personligt er det en stor glæde. Da Du er, hvad du spiser jo er en fagbog, er det rigtig vigtigt, fordi det samtidig hjælper folk."

- Har du taget på af at være bestseller-forfatter?

"Du tænker på pengene, jeg har tjent? Nej, jeg tror, jeg er blevet slankere. Men ellers er bøger jo mest et visitkort. Faktisk donerer jeg ret mange af de penge, der kommer ind, til et hjælpeprojekt i Bhutan, hvor jeg betaler til 342 børns skolegang i 12 år. Det har jeg 'kommittet' mig til gennem Terre des Hommes. Tidligere var det Indien, men det projekt sluttede for to år siden, og jeg skulle vælge et nyt. Den bhutanesiske dronning søgte hjælp fra folk i Europa til at oprette skoler for fattige børn. Jeg rejste rundt med hende for at få et indtryk af tilstanden samt finde et sted, hvor skolen skulle ligge. Hvis man i dag skal lave et hjælpeprojekt, skal der være fokus på det, og man må gøre noget pr-arbejde for det. Det skal være sikkert, at pengene når frem, for det kan man ikke altid være sikker på. Og slet ikke i et land, der ligger 8.000 kilometer herfra, og som først i 1999 har fået internet og tv."

Nørretranders har ret

- Mange andre skriver også slankebøger. Hvorfor er det netop dine, der sælger?

"Jeg tror, det er fordi, jeg selv er en helt almindelig pige, der har haft overvægtsproblemer samt allergi og astma. Jeg fortæller tingene på en anden måde, end hvis jeg kun havde læst om det teoretisk."

- Hvad er du af uddannelse?

"Jeg er uddannet kostvejleder. Men det blev jeg først efter, at jeg var kommet ud af mit madmisbrug."

- Hvor står du i spørgsmålet om stivelse, som Tor Nørretranders behandler i en bog?

"Der er meget rigtigt i det, han skriver, og det er dejligt, han tager fat i, at vi er blevet mere og mere sukkersyge og fede, fordi vi har fulgt Ernæringsrådets retningslinjer som f.eks. Spis brød til. Jeg er helt enig. Man skal kun have en lillebitte smule af det i sin kost."

To trediedels-regelen

- Har du et godt råd i farten?

"Jeg går meget ind for, at to tredjedele af ens kost helst skal bestå af naturlig føde som frisk frugt, grøntsager, salater og sådan nogle ting. Resten kan så være tillavet af industrien så som mejeriprodukter, kornprodukter, kødprodukter. Det er min erfaring, at så har mennesker det bedst, også mentalt."

- Den næste bog?

"En kogebog med opskrifter, der udkommer til januar."

- Hvis du skal have gæster til en af opskrifterne, hvad skal det så være?

"Så kunne jeg finde på at lave en wok-ret med kylling, rejer, tofu, friske grøntsager...og en stor blandet salat med brøndkarse."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her