Læsetid: 1 min.

Hvad betyder 1. maj for dig?

2. maj 2005

1. maj betyder samling. Det er en god måde at være sammen på. Jeg er traditionel 1. maj-deltager og nyder stadig Fælledparken, og at folk er glade. Jeg er medarrangør, men gider ikke lave noget, jeg ikke selv synes, er godt. Jeg elsker de røde sange og at komme ud og få luftet fanen.

Yndlingssang: Dag efter dag, som Peter Abrahamsen genlancerede for nogle år siden. Fordi sangen handler om viden, magt og solidaritet:

Dag efter dag har vi lært det:/ Viden er mere end magt./ Enhed gir kraft til at sprænge/ kår vi blev tvangsunderlagt./ Styrken vil kunne forandre/ forhold, der nu skaber frygt./ Viden kan opløse cirklen/ Åbne den vej, vi har søgt.

Carl Scharnberg.

Lars Vinter, 46, faglig sekretær i 3 F:

1. maj er vores kampdag. Men sidste år var der kun syv faner ved Store Scene i Fælledparken. Det er som om, det er ved at dø lidt ud...

Yndlingssang: Når jeg ser et rødt flag smælde (af Oskar Hansen, red.). Fordi så rejser hårene sig.

Helle Nielsen, tillidsmand på Royal Copenhagen i Glostrup:

1. maj betyder et lille spark, når jeg kommer her, og hører alle sangene. Jeg bliver mindet om sammenholdet, og det har altid en god virkning, selv om arbejdet som tillidsmand kan være sejt til daglig. Men jeg tror på, at fagbevægelsen har en fremtid. Den skal være der, ellers tør jeg slet ikke tænke på det!

Yndlingssang: 'Når jeg ser et rødt flag smælde'. Den har jeg sunget mindst fire gange om året i 26 år som del af mit faglige arbejde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her