Læsetid: 3 min.

Jeg var blevet en god rockstjerne

- skriver Peter Palshøj, der lige nu er aktuel med eftermiddagsprogrammet P3 med Peter Palshøj, der forsøger at få rock'n'roll tilbage på P3's playliste.
16. marts 2007

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Jeg er meget ærlig. Ikke ærlig som i retskaffen, men ærlig i den måde, jeg henvender mig til mine omgivelser på. Jeg tror på, at jeg kommer længst ved at være ærlig, når jeg skal fortælle andre, hvad jeg mener, synes og føler. Det gælder både på det private og professionelle plan. På den korte bane skaber det under tiden konflikter, men på den lange bane giver det integritet og gør, at det er lettere at se sig selv i spejlet.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

At stå på en mark med mit jagtgevær, mens hundene løber rundt i remissen og jager vildt op, se fasanen lette og tage geværet til skulderen og trykke af - og forhåbentligvis se byttet falde til jorden.

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigst undvære?

Det kunne være opvaskemaskinen. Der gik mange år, før den kom ind i min lille families husstand, og jeg må indrømme, at den gør en positiv forskel.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

De mennesker, jeg møder nu og da og oplever som positive, troværdige, retfærdighedssøgende, ægte og interesseret i andet og andre end sig selv. Min kone er også min heltinde. Hun klarer de største udfordringer - private som professionelle - med et ualmindeligt stort overskud, jeg kun kan beundre.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Det må være det valg, vi tumler med i min familie lige nu: At forlade byen og flytte på landet. Valget er sådan set truffet, men ikke effektueret endnu. Det er på én og samme tid skræmmende og befriende.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når jeg ved en provokation bliver taget som en kværulant frem for en person, der vil skabe fremdrift og debat.

- Hvad er din største bedrift?

At være en god far for min datter og en god mand for min kone. En bedrift, der ikke overstås foreløbig, hvis nogensinde, og som kræver en konstant indsats og udvikling.

- Dine største fejl?

Har jeg nogen fejl? Eller er min fejl, at jeg ikke er klar over, at jeg har nogen fejl? Naturligvis har jeg små fejl - men ingen jeg vil kategorisere som 'store fejl'. Jeg har tendens til stædighed - men det er vel ikke en fejl.

- Din drøm om lykken?

At min familie er lykkelig, sund og rask.

- Din sindsstemning netop nu?

Lettere presset. Ikke stresset. Presset. Det er mandag, og jeg er lidt træt efter en fødselsdagsfest hos en god ven i lørdags. Jeg skal snart ind og sende to en halv times radio, og de her spørgsmål snupper min tid. Det er svære spørgsmål.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Respekten for andre mennesker.

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

AC/DC's samlede værker. Igennem mere end 20 år har de givet mig glæde, overskud og et godt grin. De er levende legender og et bevis på, at det ikke behøver at være indviklet for at være godt.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

Ulykke er et voldsomt ord. Med tanke på, at der hver dag dør mennesker for andres menneskers hånd - eller i meningsløse trafikuheld for den sags skyld - så virker det fjollet at skrive, at min største ulykke er, at jeg aldrig har lært at spille på et instrument. Men det er rent faktisk det, der dukker op som svar. Tror, jeg ville have været en glimrende rockstjerne.

- Dit motto?

Synes ikke rigtig jeg har et. Men et statement, jeg kan nikke genkendende til, stammer fra AC/DC: "It's a long way to the top if you wanna rock'n'roll."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her