Læsetid: 1 min.

Blindskak på slottet

Magnus Carlsen kommer til Fyn
31. januar 2007

Et usædvanligt skakarrangement løber i den kommende weekend af stabelen på Hvedholm Slot uden for Fåborg.

Fire af Nordens førende mestre vil fra fredag til søndag dyste i den særlige disciplin, der hedder blindskak. Spillerne må nemlig nøjes med at se på et tomt bræt på en computerskærm og har således kun deres hukommelse og visualiseringsevne at støtte sig til i beregningen af deres træk.

Det må siges at være tankesport i sin reneste form.

De fire deltagere er den kun 16-årige nordmand Magnus Carlsen, der er sin unge alder til trods er Nordens absolut stærkeste stormester, men havde det hårdt mod verdenseliten i den nyligt overståede Corus-turnering i Holland.

Magnus spillede dog remis mod en række af de helt store navne, bl.a. inderen Anand og verdensmesteren Vladimir Kramnik.

Danmarks førende stormester Peter Heine Nielsen skal forsvare de danske farver, den formstærke Emanuel Berg repræsenterer Sverige, mens fynboen Steffen Pedersen må finde sig i at være 'underdog' i det stærke selskab.

Man indleder fredag eftermiddag kl. 14.30 og spiller igen på slottet lørdag fra kl. 10.30, i alt seks runder. Endelig er der finale søndag fra klokken 9.30.

De to finalister spiller to partier og skiftes til at have hvid. Ender det 1-1, spilles der et såkaldt sudden-death parti om førstepladsen, dvs. et lynparti, hvor hvid har et minut mere end sort, der til gengæld udråbes som sejrherre i tilfælde af remis.

På det stemningsfyldte Hvedholm Slot vil eksverdensmester i korrespondanceskak, Jørn Sloth fra Ringkøbing, kommentere partierne for den undrende skare, men har man ikke mulighed for at bivåne begivenheden på Fyn, kan man følge blind-duellerne på nettet. Gå ind på dsu.dk og find vej - næsten i blinde.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu