Læsetid: 1 min.

Bo Bojensen er død

18. november 2006

*Tegner Bo Bojesen er død, 83 år. Bo Bojesen var elsket for sine karakteristiske tegninger, som formåede at fangede det pudsige ved personer og situationer uden at blive ondskabsfulde. Boghandlersønnen fra Aabenraa var især kendt for sit arbejde ved Politiken, hvor han blev ansat i 1947 og gjorde Dagens Tegning til et fast holdepunkt for avisens læsere. Her kommenterede han aktuelle begivenheder og lavede satire over tidens politikere. I de mange år på avisen udfoldede han sig også i Blæksprutten og gennem bogillustrationer. Professor Hans Hertels bøger Bo Bojesens danmarkshistorie og Bo Bojesen og den store verden har også givet et bredt publikum mulighed for at grine ad sig selv og begivenhederne i Danmark og udlandet siden Anden Verdenskrig.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu