Læsetid: 2 min.

Bøsser og lesbiske diskrimineres på jobbet

8. august 2005

Bøsser og lesbiske i tusindvis indtager Københavns gader på lørdag. I farvestrålende og fantasifulde gevandter deltager de i den årlige homoseksuelle parade Copenhagen Pride. De viser åbent, at de er homoseksuelle og stolte af det. Men på arbejdsmarkedet kan det være meget svært at være bøsse eller lesbisk. En ny undersøgelse af homoseksuelles vilkår på de danske arbejdspladser, som analysebureauet CATINÉT Research har foretaget for Uge-brevet A4, fastslår, at for hver 100 bøsser og lesbiske har 39 i en eller anden grad oplevet at blive diskrimineret på grund af deres seksualitet.
Den første af sin art
Undersøgelsen af de homoseksuelles vilkår på arbejdsmarkedet er den første af sin art herhjemme og kaster lys over et emne,som hidtil har været fuldstændig ukendt land. I alt 1.198 homoseksuelle har deltaget i den internetbaserede undersøgelse.
Hovedkonklusionerne er:
•Blandt de homoseksuelle, hvis kolleger kender til deres seksualitet, oplever kun én procent, at kollegerne generelt er negative over for, at de er homoseksuelle.
•Alligevel har 39 procent af bøsser og lesbiske på deres nuværende eller tidligere arbejdsplads oplevet diskrimination på grund af deres seksualitet: Fem procent er blevet diskrimineret i meget høj eller høj grad, 10 procent i nogen grad og 24 procent i ringe grad. 60 procent har slet ikke mærket til diskrimination på deres arbejdspladser.
•54 procent af de bøsser og lesbiske,der har oplevet diskrimination på arbejdsmarkedet, har været udsat for ubehagelige hentydninger. Derudover er topscorerne: At føle sig holdt udenfor, mobning,manglende forfremmelse og fyring.
Negativ rolle
Peter Ussing, der er arbejdsmarkedspolitisk sekretær i Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske (LBL) siger, at undersøgelsen på trods af flere gode takter viser, at diskrimination af homoseksuelle stadig er et problem på de danske arbejdspladser.
»Seksualitet kan tydeligvis stadigvæk spille en negativ rolle. Tallene viser, at diskrimination er et problem for nogle grupper af bøsser og lesbiske. Det fremgår også, at diskriminationen kan komme til udtryk på mange måder, men uanset hvad er det en alvorlig ting, og noget man som homoseksuel er bevidst om,« siger Peter Ussing til Ugebrevet A4.
Trist og problematisk
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) tager kraftigt afstand fra,at mennesker diskrimineres på grund af deres seksuelle orientering og fremhæver,at det ikke har nogen betydning for deres evne til at udføre arbejdet:
»Jeg synes, at det er både trist og problematisk, at så mange på den ene eller den anden måde har oplevet diskrimination på deres arbejdsplads.
Det gælder uanset, om der er tale om chikane, mobning eller fyring. Jeg vil i den forbindelse også gerne understrege, at diskrimination på grund af seksuel orientering er forbudt på det danske arbejdsmarked,« siger beskæftigelsesministeren.
Han bebuder,at ministeriet snarest vil udsende en opdateret vejledning om forskelsbehandlingsloven, der blandt andet gør det klart, at man ikke må forskelsbehandle på grund af seksuel orientering.Og han opfordrer samtidig kraftigt fagbevægelsen til at føre sagerne, hvis dens medlemmer bliver diskrimineret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her