Læsetid: 2 min.

Bøssevenlig forfatning

Franske foreninger for homo-, bi- og transseksuelle anbefaler et ja til EU-forfatningen, der internt splitter tilhængerne
27. april 2005

Et nyt argument for ja'et har meldt sig i den hede debat i Frankrig om EU-forfatningen:

Traktatteksten er gay friendly. Og det bliver debatten kun mere hed af.

Landets tungeste foreninger for homo-, bi- og transseksuelle forkaster forfatningens 'liberalistiske' ordlyd. Ikke desto mindre anbefaler de et utvetydigt ja.

Thomas Doustaly, redaktør for magsinet for bøsser og lesbiske, T*tu, placerer sig "til venstre for socialistpartiet". Men 29. maj, dagen hvor krydset skal sættes, mener han, at homoseksuelle på venstrefløjen bør lægge klassekamp bag sig. Kort sagt, "optræde mere som gay end som arbejder". Derfor et ja: "Traktatens liberalistiske kurs irriterer mig, men ikke i en sådan grad, at jeg stemmer nej."

I de artikler, der tildeles smileys i homoseksuelle kredse, ligger bl.a. kimen til en lov, der - her citeret - "indfører hensigtsmæssige foranstaltninger, der er nødvendige for at bekæmpe forskelsbehandling på grund af køn, race eller etnisk oprindelse, religion eller tro, alder eller seksuel orientering".

Fronterne trækkes nu skarpt op i det franske. Det konservative parlamentsmedlem Christine Boutin, en katolsk fortaler for familieværdier, stemmer nej. Boutin frygter, at EU-forfatningen favoriserer ægteskab mellem folk af samme køn og homoseksuelle pars ret til at adoptere.

"Det er den slags erklæringer, der giver os mod på at stemme ja," forklarer Alain Piriou, talsmanden for Inter-LGBT, foreningen for lesbiske, gays, bi- og transseksuelle i avisen Libération.

Ren egoisme

Ifølge Jean-François Kahn, ejer af ugemagasinet Marianne, er debatten om EU-forfatningen hermed fuldstændig kørt af sporet. Selv siger han ja, men ikke på samme præmisser. I en oprørt leder under overskriften 'Marianne', EU-forfatningen og neofascisterne opridser Kahn pædagogisk sit skrækscenarium: "Hvis forfatningsprojektet var totalt monarkistisk, men forlængede jagtsæsonen og autoriserede enarmede tyveknægte i alle store hoteller, måtte forhærdede spillere og jægere nødvendigvis stemme ja."

En anden signatur i samme Marianne konkluderer, at en vælger styret af sin seksuelle observans griner den hele menneskehed op i ansigtet. Det homoseksuelle ja er den chik'e priviligerede pariser-gays' ja:

"Ifølge disse gay-foreninger behøver homoseksuelle ikke at bekymre sig om forfatningens filosofi, som kan have konsekvenser for den ene såvel som den andens liv, hvad enten heteroseksuel, homoseksuel, biseksuel eller tilhænger af latex."

I det store hele, skidt være med det, hvis en homoseksuel proletar bliver arbejdsløs, fordi hans virksomhed er blevet udflyttet til Litauen; det, det kommer an på, er, at han kan leve den fuldkomne kærlighed med sin lituaiske homoseksuelle proletar-ven, der er udvandret til Frankrig i håb om at finde arbejde. Og skidt være med det, om så de forelskede ender under en bro i Paris uden tag over hovedet. Som en af fortalerne for denne stillingtagen floromvundet har formuleret det: "Vi er homoseksuelle førend arbejdere!"

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu