Læsetid: 1 min.

Bomber skaber frygt i Thailand

Nytårsbomberne i Bangkok er et alvorligt slag mod Thailands turisterhverv og skaber frygt for, at udenlandske turister bliver væk
3. januar 2007

Blot to år efter tsunamikatastrofen i julen 2004 er turisterhvervet i Thailand ramt af et nyt tilbageslag.

Bomberne, der eksploderede i landets hovedstad Bangkok og dræbte tre personer nytårsaften, har udløst frygt for, at udenlandske turister vil finde andre rejsemål end de thailandske strande.

"Det er et stort chok. Vi er netop i højsæsonen, hvor især europærer strømmer til landet, siger Suparuak Surangkura, der er direktør for NS Travel and Tours, som arrangerer rejser til Thailand fra europæiske og asiatiske lande.

Ingen har endnu taget skylden for bombeattentaterne, og thailandske myndigheder er endnu ikke kommet nærmere en opklaring af aktionen. Premierminister Surayud Chulanont, der kom til magten efter militærkuppet 19. september, siger, at baggrunden for bomberne skal søges i det faktum, at politikere "havde mistet grebet om magten".

Han understreger dog, at det ikke alene er den afsatte premierminister Thaksin Shinawatra, der bærer ansvaret.

USA, Australien og Storbritannien og flere andre lande advarede straks efter bomberne turister om at holde sig væk fra offentlige steder og udvise agtpågivenhed, hvis de opholder sig i Bangkok.

Efter udbrud af sars og fugleinfluenza i flere asiatiske lande og efter tsunamien havde den thailandske turistindustri håbet på god fremgang og et godt resultat i 2007. Men rejsearrangører siger, at bombeaktionen og advarsler om uro i landet nok kommer til at bremse væksten i turisterhvervet.

12 millioner turister besøgte Thailand i fjor og bidrog med hele seks procent af landets bruttonationalprodukt. Et overblik over skaderne ventes først idag, når rejsebureauerne åbner igen efter nytårslukning. Økonomer vurderer, at hvis bombeaktionen kun er et enkeltstående tilfælde, bliver problemerne for turisterhvervet næppe så omfattende. Bombeaktionen kan dog svække den formodede vækst på fire procent i år, siger eksperter.

Turisterhvervet, eksport af elektronisk udstyr og biler er Thailands vigtigste kilder til indtjening af udenlandsk valuta.

Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her