Læsetid: 2 min.

Bondefanget i endnu en god sags tjeneste

3. juni 2005

Fornylig kom vores yngste datter - hun går i 4. klasse - hjem med en seddel: Til eleverne - vigtigt! Det viste sig at være et brev fra en organisation der kalder sig engodsag.dk.

Engodsag.dk har fundet endnu et godt formål som de synes, vi allesammen skal støtte. Vores børn skal nemlig være med i Verdens Største Børnekor. Projektet løber af stablen den 20. september 2005. På denne dato samles 14.999 børn fra 80 skolers 1. til 6.-klasser for at indsynge en cd på Århus Stadion.

Alle de kendte navne: C21, Cartoons, Jakob Sveistrup, Shout! og MC Einar kommer for at være med denne dag. Og overskuddet går ubeskåret(?) til Børns Vilkår. Det er smukt og godt. Og uden bagtanker(?) Der er tale om en vaskeægte Guinnes Rekord. Så børnene kommer i rekordbogen, synger, ser de store stjerner og støtter en god sag.

Og her er det så at jeg føler mig bondefanget: Hvorfor skal alting for tiden have et præg af velgørenhed? Hvorfor skal musiske fag og gymnastik være reduceret til ingenting i vores børns skole?

For så at blive taget frem og støvet af, når man kan få et velgørenhedsarrangement ud af det...

Jeg kunne selvfølgelig ignorere sedlen, men hvad med min datter? Hun vil gerne med til dette arrangement. Faktisk siger hun, at læreren siger, at de skal(?). Der står også i brevet, at vi skal købe en cd, for at vores barn i det hele taget kan deltage. Og hvor meget velgørenhed er der i det?

Jeg er sikker på, at arrangørerne nok skal få deres. Vi kan ikke undgå at blive gjort opmærksom på, at brevet kommer til os med hjælp fra LaserTryk.dk. At eWire og diverse andre firmaer også har sat deres navn på begivenheden. Der er ikke meget hjælp til børn over det. I stedet for hedder det hjælp til børn takket være sponsorerne. Og vi forventes alle taknemligt at kaste os i støvet.

Og hvad så med skolen? Hvem har truffet denne kommercielle afgørelse på vegne af vores barn? Jeg har ikke hørt noget, før mit barn kom hjem med en tryksag. Den var ikke fra skolen. Men skolen har vel sanktioneret den ?

Og hvordan med de børn, der ikke får solgt et eller flere af de 10 cd-købsbeviser, som eleverne er blevet prakket på? En god julegaveide, står der. Der står også at beviset giver adgang til arrangementet. Vil det sige at min datter skal betale for at gå i skole?

Jeg synes, at det her lugter. Men jeg er bondefanget i endnu en god sags tjeneste.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her