Læsetid: 2 min.

Et brag af en finale

Pokalturneringen får først rigtig opmærksomhed, når finalen oprinder. Det gjorde den i går, og kampen blev blandt de bedste på dansk grund i år
6. maj 2005

Den kamp havde bare alt. Spænding, lækkert spil, indædt fight, rødt kort, drømmemål, annulerede mål, forlænget spilletid og romerlys - det var et vaskeægte drama af en pokalfinale, der udspillede sig i Parken under en bagende københavnsk forårssol og med Brøndby som fortjent 3-2 vinder efter 120 minutters forrygende fodbold i den absolut mest underholdende og medrivende finale i over 20 år.

Den er en sjov størrelse, pokalfinalen i fodbold. Lige så lidt opmærksomhed, der er omkring turneringen i løbet af sæsonen, fra såvel klubber som medier og tilskuere, lige så stor en foldbold- og folkefest er finalen. Pokalturneringen er nærmest et stedbarn, som ingen rigtig tager sig af, før deres hold er ved at være i finalen. Så bliver det pludselig sjovt.

Det blev det så sandelig også i går.

Små midtjyske byer som Spjald, Hjerm og Klovborg oplevede en mindre affolkning, da busfulde af FC Midtjyllands sortklædte tilhængere indtog hovedstaden Kristi Himmelfartsdag. Der er noget særligt ved, at ens hold er i pokalfinalen. Med et næsten fyldt Parken, nationalsang og præmieoverrækkelse af kulturministeren bliver begivenheden ophøjet til mere end bare endnu en fodboldkamp. Nej, ingen dansk klubkamp er omgærdet af så meget formel ståhej.

Det er egentlig pudsigt, for der skal ikke nødvendigvis særlig meget til for at nå i pokalfinalen. FC Midtjylland har kun behøvet at baske ikke just skræmmende Herfølge, Ølstykke og Horsens.

Klumpspil og sukkerbold

Mod et tændt Brøndby-mandskab fik de det dog anderledes vanskeligt. På et sjældent flot græstæppe flød spillet for de blå-gule, vekslende fra side til side med flere halve og hele chancer til følge. Men - som sædvanlig - udeblev målene, og pludselig var FCM's Razak Pimpong fri på fløjen. Hurtigt indover. Hånd, fod, ryg, hovede - klumpspil. Stolpe. Og væk.

"Fy fa'en," som en svensk Brøndby-glad tilskuer sagde.

Og han blev rigtig glad, da Morten Skoubo kort før pausen gjorde ondt mod sit gamle hold og afsluttede et flot angreb ved at sparke et knivskarpt indlæg op i nettaget.

Det så ud til, at de blå-gule ville køre sejren sikkert hjem, men jyderne ville det anderledes. Holdet skiftede tilsyneladende gear i pausen og kom ud til anden halvleg med en helt anden tænding. Og bum, bum, en inderside og et hovedstød, så var FC Midtjylland foran 2-1.

"Nu bliver der kamp," sagde svenskeren. "Fy fa'en!"

Men det var ikke fandens. Det var fantastisk. Fantastisk fodbold og fight fra begge hold.

"Vi er fra Jylland, og det er vi stolte af," brølede det sorte hav af fans bag det ene mål. Og det havde de god grund til at være, for deres hold kæmpede virkelig bravt. Også efter at førnævnte Pimpong fejlagtigt blev vist ud. Med en mand i overtal var der dømt Brøndbypres, og et kvarter før tid udlignede veteranen Kim Daugaard med et dommedagsdrøn af en flyvende helflugter fra udkanten af feltet. Så smukt.

De hårdt trængte midtjyder arbejdede ufortrødent videre i håb om at nå til straffesparkskonkurrence, men det forpurrede endnu en garvet herre, Ruben Bagger, med sit sejrsmål i den forlængede spilletids anden halvleg.

"Det var bra," konstaterede svenskeren tørt og lettet.

Det var i hvert fald flot.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her