Læsetid: 1 min.

Britiske styrker ødelægger politihovedkvarter

27. december 2006

*Britiske styrker stormede første juledag et politihovedkvarter i Iraks næststørste by, Basra, og befriede 78 fanger, oplyser en talsmand for britisk militær. Briterne frygtede, at en berygtet politienhed i Basra, Enheden for Alvorlig Kriminalitet, stod umiddelbart foran at ville henrette fangerne. Oprindeligt blev det oplyst, at der befandt sig 178 fanger i politihovedkvarteret.

"Vi har indsat et betydeligt antal soldater i Basra i de tidlige morgentimer med henblik på at opløse Enheden for Alvorlig Kriminalitet og den politistation, hvorfra denne enhed opererer, siger major Charlie Burbridge.

Basras politichef havde ingen umiddelbare kommentarer til den britiske aktion, men har lovet af gennemføre et pressemøde senere mandag. Ifølge det britiske nyhedsbureau Reuters deltog også irakiske soldater i angrebet på den pågældende politistation, som blev ødelagt under aktionen.

"Endnu ved vi ikke, om der er tale om tortur" siger Burbridge. "Mange af fangerne blev angiveligt fundet med kvæstelser.

Mandagens aktion kommer tre dage, efter at flere end 1.000 britiske soldater slog til mod ledende medlemmer af Enheden for Alvorlig Kriminalitet, der menes at være infiltreret af shiamuslimske oprørere.

AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her