Læsetid: 1 min.

Bush benåder Lewis Libby

4. juli 2007

Det lignede en benådning, da præsident George W. Bush mandag aften eliminerede fængselsstraffen til Lewis Libby, den tidligere rådgiver for vicepræsidenten, der var dømt for at lyve i en sag om en hemmelig CIA-agent.

Libby var idømt to et halvt års fængsel. Bush betegnede fængselsstraffen som 'overdreven'. Og Bush's beslutning deler vandene i amerikansk politik. De konservative er fornøjede, mens demokraterne er rasende. "Bush's beslutning viser, at præsidenten lader kriminalitet gå upåtalt hen," siger demokraternes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi.

Libby skal stadig betale en bøde på en kvart million dollar (ca. 1,4 mi0. kroner), som fulgte med dommen. AP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her