Læsetid: 1 min.

Care advarer også mod nødhjælp

13. december 2006

*Det internationale samfund må investere i samfundsopbygning i stedet for nødhjælp, mener udviklingsorganisationen Care. Ligesom FN-chefen Habib Ouane, der i går i Information kaldte nødhjælp for en brug af udviklingsmidler, der er uden moralsk retfærdiggørelse, melder Care sig i debatten med en advarsel mod for megen nødhjælp, som efter organisationens mening kan skabe afhængighed.

Derfor opfordrer CARE International i en ny rapport til at omprioritere den internationale bistand, så flere penge bruges til forebyggelse og til at sikre, at de ramte befolkninger ikke forbliver afhængige af nødhjælp udefra.

"Der er ingen undskyldning når nu vi ved, man kunne afbøde alle, undtagen de allermest uforudsigelige sultkatastrofer, ved at anvende pengene med større omtanke," siger Geoffrey Dennis, direktør for CARE International i Storbritannien.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu