Læsetid: 2 min.

Carl Bro indrømmer fejl i kändisprojekt

Konsulentfirmaet reviderer nu kontrakten med de kendte, der skal medvirke i Udenrigs-ministeriets bistandsprojekt
2. december 2006

Konsulentfirmaet Carl Bro erkender nu, at de har ikke gjort arbejdet godt nok i forbindelse med Udenrigsministeriets bistandsprojekt 'Dilemma.dk'. Projektet er blevet udskældt fra kendte danskere, politikere og hjælpeorganisationer i ugens løb for at være en gang "PR-fis", som den forhenværende udviklingsminister og EU-kommissær, Poul Nielson, formulerede det over for Information.

Af den udsendte kontrakt, som bl.a. kogebogsforfatter Camilla Plum og skuespiller Søs Egelind modtog fra Carl Bro, står der: "Der bistås med ekspertrådgivning, men den endelige udvælgelse foretages udelukkende af Special Envoy." 'Special Envoy' er et synonym for den kendte dansker. Men nu indrømmer konsulentfirmaet altså, at det er en fejl.

"Dilemma.dk er kommet dårligt fra start, endnu inden det er blevet præsenteret, da nogle af de personer, der er blevet bedt om at deltage, har fået en fejlagtig opfattelse af, hvad deres rolle skulle være. Det beklager Carl Bro. Vi har ikke i tilstrækkelig grad kvalitetssikret den præcise formulering omkring deltagernes rolle i projektet, og det har - forståeligt nok - ledt nogle af de inviterede til at se projektet i et negativt lys," siger Carl Bros kommunikationschef Pia Lykke.

"Derfor har vi besluttet at sende de kendte danskere, der er inviteret til at deltage i projektet, et udkast til en revideret kontrakt. Heri vil det blandt andet med tydelighed fremgå, at de kendte danskere alene indstiller projekterne til Danida, som så efterfølgende suverænt beslutter, om bistandsprojekterne kan støttes," siger hun.

Information søgte i går aktindsigt i hovedkontrakten mellem Udenrigsministeriet og Carl Bro. Heraf fremgår det, at det er Danida - som hører under Udenrigsministeriet - der tager den endelige beslutning om, hvilke projekter, der skal tildeles bistandsstøtten. Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), som har været udsat for massiv kritik for sit projekt, håber, at kritikkenlægger sig, når projektet går i luften.

"Jeg kan konstatere, at kritikken er fremkommet på baggrund af en fejlagtig beskrivelse af projektet, og jeg håber, folk kan se ideen i projektet, når det bliver lagt ordentligt frem," siger hun til DR.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her