Læsetid: 3 min.

En dårlig sag

Hvad har Lotte Heise, Red Barnet og DFDS til fælles? Jo, sammen med andre kendisser, godgørende organisationer og virksomheder er de med til at blåstemple en højrekristen homofobi, der blomstrer i ly af den oppiskede panik over den muslimske trussel mod det danske frisind
25. maj 2007

Det tager kun nogle få klik. Så har du gjort en rigtig god gerning. På hjemmesiden engodsag.dk kan du købe varer fra en række af Danmarks største virksomheder. Firmaerne giver til gengæld et beløb til en godgørende organisation, som du selv vælger fra en liste på siden. Og skulle projektets gode formål ikke tale for sig selv, har bagmændene allieret sig med en række kendisser, der anbefaler, at du støtter op.

Udover at man selvfølgelig kan finde cocktailen af forbrugerisme, godgørenhed og VIP-glimmer lettere kvalm, må man med en vis måben konstatere, hvem hjemmesiden - og dermed også den lange række af kendisser, godgørende organisationer og virksomheder - vælger at blåstemple som en god sag.

På listen findes nemlig den stærkt højreorienterede kristne organisation Agape. Den er op til flere gange blevet afsløret i først at sygeliggøre og siden tilbyde helbredelse og omvendelse af homoseksuelle gennem en uskøn blanding af bøn og terapi.

Og det er åbenbart en god sag og organisation, som folk som Jacob Holdt og Lotte Heise - der ellers normalt taler højt om diskrimination og feminisme - ikke har noget problem med at optræde i selskab med.

Med statsgaranti

Men det drejer sig om langt mere end stjerner uden hjerner. Agape er nemlig et godt eksempel på, at de højreorienterede kristne homofober har møvet sig godt og grundigt ind i det gode selskab. Social- og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen har sendt massevis af kroner til deres arbejde. Og også andre på den kristne højrefløj har grund til at have smilet fremme.

Sundhedsstyrelsen har støttet hjemmesiden adamogeva.dk, der fortæller om faren ved såvel onani (der vil resultere i et forkvaklet sexliv) som homoseksualitet (der sættes i forbindelse med for eksempel seksuelle overgreb i barndommen).

Ligesom Agape har de dæmpet tonen en smule efter pressens interesse meldte sig, men budskabet er stadig ikke til at tage fejl af. Og det er det faktum, at indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen har blåtstemplet projektet, heller ikke.

Mens selv samme minister i 2003 trak cd-rommen Sexstarz tilbage, fordi den var for skrap kost for en række kristne friskoler og omegn, har han øjensynligt ikke noget problem med, at den kristne højrefløj for offentlige midler fylder unge mennesker med, hvad der på en god dag kan kaldes misinformation.

Og der er fremmarch og glade dage over hele linjen, når det gælder kampen mod homoseksualitet på den kristne højrefløj. Det såkaldte Bedehus forsøger nu at spænde ben for Outgames, en stor sports- og kulturbegivenhed for homoseksuelle i København i 2009, ved at bede det københavnske bystyre om at trække dets støtte til projektet. Og fra en anden højrekristen matrikel, nemlig Faderhuset, har Ruth Evens som bekendt indledt kampen mod homoseksuelle. Så bare trist at det føromtalte bystyre åbenbart mener, at København har mere brug for et Faderhus end et Ungdomshus, der rummede mange aktiviteter for homoseksuelle.

Skyklapper

Men den afgørende grund til, at det går ufatteligt godt for Ruth og co. er, at de har helt frit spil. En stor del af de feminister, religionskritikere, kulturradikale, venstreorienterede, opinionsdannere og andet godtfolk, der ellers burde holde dem fra døren, har nemlig alt for travlt med at jagte det muslimske spøgelse. Fra Bente Hansen til Peter Skaarup (der når det drejer sig om kampen mod muslimer er sprunget ud som feminist og homo-lover) har man travlt med at bekymre sig over tegn i sol, måne, koran, håndtryk og tørklæder på, hvad en ung venstreorienteret kvindelig muslim dog ikke kunne føre med sig, hvis hun kom i Folketinget. En kvinde, der godt nok erklærer sig som feminist, bakker op om homoseksuelles rettigheder og så vidt jeg ved hverken tilbyder omvendelse, giver fuppede sextips, river fristeder ned eller saboterer homoseksuelle arrangementer. Men farligere og vigtigere er hun åbenbart i deres og mange andres forsimplede og fordrejede religionskritik. Jeg synes, de i stedet skulle få øjnene op for, hvad andre i mellemtiden rent faktisk har gang i, og hvad der rent faktisk vokser frem.

Også selvom det vokser i ens egen baghave. Det ville være en god sag.

Sune Prahl Knudsen er journalist

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu