Læsetid: 1 min.

Dårligt miljø på erhvervsskoler

28. august 2006

oMange erhvervsskoler har så dårligt socialt miljø, at eleverne stopper i utide. Hver tredje elev falder fra uddannelsen, og det skyldes især utryghed, dårligt sammenhold og mobning. Det viser en undersøgelse, som Socialforskningsinstituttet (SFI) har lavet. SFI har interviewet 4652 unge, som enten går på en erhvervsskole eller er holdt op med uddannelsen. Tre gange så mange af de elever, der er droppet ud af skolen, oplevede skolen som et utrygt sted uden socialt sammenhold, end de elever, som fortsætter studierne. Mobning er ikke et generelt problem på erhvervsskolerne, men udgør et problem på social- og sundhedsskolerne.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her