Læsetid: 1 min.

Danmark tættere på Irak-tilbagetrækning

2. december 2006

*Partierne bag den danske Irak-styrke mener, at Danmark er kommet et skridt nærmere en tilbagetrækning af de 430 danske soldater i det sydlige Irak. Vurderingen kommer, efter at den irakiske premierminister, Nuri al-Maliki, har sagt, at de irakiske styrker kan overtage ansvaret for sikkerheden i juni 2007. Både den konservative udenrigsordfører, Pia Christmas-Møller, og Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, fortæller, at det også var det budskab, Nuri al-Maliki gav dem og forsvarsminister Søren Gade (V), da en dansk delegation for to uger siden var på besøg i Bagdad.

Den irakiske premierministers udtalelser får S til at kræve en øjeblikkelig dansk tilbagetrækning, fordi VK og DF forlængst har overskredet datoen for at være i Irak.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu