Læsetid: 2 min.

Dansk Folkeparti i strid om Den Danske Forening

’Vor tids frihedskæmpere’, siger DF’s Søren Krarup om Den Danske Forening. Det er ikke udtryk for partiets holdning, fastslår Pia Kjærsgaard
20. marts 2007

"Der er ingen forbindelse mellem os og Den Danske Forening,"fastslår Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard. Hun lægger dermed afstand til de rosende ord, som partifællen Søren Krarup, havde med til foreningens 20 års jubilæum i weekenden. Her kaldte Krarup medlemmerne for 'vor tids frihedskæmpere':

"Og det mener jeg også, at de er. De har bidraget til, at systemskiftet skete i 2001, fordi de - uanfægtet af den beskidte behandling de fik fra alle medier, hvor de blev svinet til med skældsord og øgenavne - holdt fast i, at der var et problem, vi måtte tage alvorligt. Og det er det, som danskerne lyttede til, og derfor fik vi systemskiftet i 2001," siger Søren Krarup til Ritzau.

Sammen med partifællerne Jesper Langballe og Søren Espersen meldte Krarup sig ellers ud af Den Danske Forening i 2002, efter at foreningen offentligt havde sammenlignet muslimerne med middelalderens sorte død eller pest.

Taler på egne vegne

Hos Dansk Folkeparti har man tidligere måttet lægge afstand til den fremmedfjendske forening, og Pia Kjærsgaard fastslår, at Krarup taler på egne vegne -ikke på partiets:

"Men det gør mig ikke spor. Der var mange gode mennesker med til at stifte foreningen," siger DF-formanden, der dog mener, at foreningen har 'for mange brodne kar' blandt sine medlemmer.

"Søren Karup har en tendens til at lade det løbe af med sig, og det er sket her. Jeg forstår godt hans deltagelse i jubilæet, for han og hans far var med til at stifte foreningen. Men jeg er heller ikke enig i, at Den Danske Forening banede vejen for systemskiftet i 2001 -her har Krarup personligt en stor del af æren," fastslår Pia Kjærsgaard.

Foreningen blev stiftet i 1987 på baggrund af et Krarup-indlæg i Jyllands-Posten, hvor DF'eren opfordrer til at boykotte en af Dansk Flygtningehjælps indsamlinger.

Den Danske Forening har tidligere krævet danskere, som fremmede indvandring, dømt for landsforræderi. Samtidig har foreningen karakteriseret voldtægt som 'normal muslimsk adfærd', og da Den Danske Forenings næstformand, Poul Winther Jensen, på et møde i det svenske højreparti fastslog, at "så længe der ikke er opfundet et apparat, der ved grænsen kan gennemlyse folk og opklare deres tro og hensigter, må vi for at standse udbredelsen af nutidens pest over Europa simpelthen generelt holde mulige smittebærere ude," var det dråben, der fik bægret til at flyde over og Søren Karup til at melde sig ud. Han har dog heller ingen planer om at melde sig ind igen.

"Jeg holder deres blad med stor fornøjelse - og betaler endda en ekstra abonnementspris, fordi jeg ikke er medlem - men nu meldte jeg mig ud på grund af de ting, og derfor er der ingen grund til at ændre på det. Det ærgrede mig, at det hele tiden var mig, som skulle redde kastanjerne ud af ilden, når de dummede sig, også når jeg bad dem lade være med at dumme sig, og det gjorde de en gang for meget, og så sagde jeg: Nu gider jeg ikke mere," siger Søren Krarup.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her