Læsetid: 1 min.

Danske søfolk fortsat gidsler

18. juni 2007

På tredje uge er fem danske søfolk gidsler om bord på fragtskibet Danica White. Udenrigsministeriet har mørklagt sagen, og der slipper fortsat ingen oplysninger om de fem danske søfolk ud til offentligheden.

Skibet blev kapret den 1. juni i internationalt farvand 205 sømil fra den somaliske kyst. Farvandet er kendt for at være farligt på grund af de somaliske pirater.

Udenrigsministeriet deltager ikke i forhandlingerne med piraterne. Det er rederiet H. Folmer og Co og deres forsikringsselskab Skuld, der forhandler med piraterne om en løsesum, så de fem danske søfolk og skibet kan slippes fri.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra rederiet. ritzau

erter Hall" skulle have forsøgt at stoppe "Danica Whites" sejlads mod somalisk farvand.

Flådefartøjet skød tre mindre fartøjer på slæb efter det danske skib i brand og løsede varselskud. Men besætningen ombord på flådefartøjet spottede - ifølge Søfart - en stærkt bevæbnet pirat i brovingen ud for styrehuset på "Danica White". Derefter opgav "Carter Hall" forfølgelsen af det kaprede danske skib.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her