Læsetid: 2 min.

Den deflorerede partileder

I den søde juletid høstede Bodil Kornbek en sød afvisning, der slet ikke var særlig sød. Hendes mæglingsforsøg var et skridt frem og to tilbage
29. december 2006

Det er sæson for mærkelige forslag i det politiske liv. Først var det Bjarne Møgelhøj, som ville have Naser Khader som brandmajor. Det skaffede ham en dag i aviserne - og en hel del overbærende smil.

Forleden var det så Bodil Kornbeks tur. Kristendemokraternes nye formand inviterede i de nyhedsknappe juledage Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre til et snakkemøde, hvor hun ville forsone de to partier og lægge en fælles slagplan. For det inkasserede hun to høflige afslag - og ikke så få overbærende smil. Hun fik knap nok en halv dag i aviserne. Hvad der lykkedes paven i forhold til muslimerne i Tyrkiet, kom Bodil Kornbek end ikke i nærheden af.

Rider ikke på bølgen

Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen formulerede en af de mest nedladende afvisninger, man kan tænke sig:

"Det er da utrolig sødt af Bodil Kornbek at interessere sig for, at vi får en så stærk opposition som muligt i forhold til regeringen. Men jeg mener ikke, der er brug for sådan et møde."

Aner man kloen? Med sådan en formulering plejer magtfulde mænd at sætte kvinder på plads. "Det er da meget sødt, det du siger, men det har ingen betydning." Smack! Svush!

Kristendemokraterne har ikke haft nogen let gang på jorden på det sidste. Mærkeligt nok eftersom interessen for religion ikke har været større i nyere tid. I andre europæiske lande har man meget store kristelige partier. Herhjemme boomer Kristeligt Dagblad oplagsmæssigt, men det kristne parti har slet ikke været i stand til at ride med på interessebølgen, der består af lige del tro og etik, og at høste frugterne af den.

Der må anderledes konkrete mærkesager på bordet, hvis partiet skal gøre sig håb om igen at komme i Folketinget, og der er nok at tage af, eftersom vælgere i hobetal ønsker opstramning af etik i alt fra folkeskoler til krigen i Irak. Nu står Bodil Kornbek defloreret tilbage som en, de store drenge og piger ikke gider lege med.

Naiv blev hun kaldt af Vejle Amts Folkeblad, mens Politikens Anne-Marie Steen Petersen tegnede den tidligere skoleleder fra Københavns Kristne Friskole som en engel med glorie og vinger, nedsteget med ordene: "Kan I så tage hinanden pænt i hånden?"

Mærkeligt ministerie

De store drenge og piger gider ikke engang holde møde med Bodil Kornbek, for som det også blev meldt ud fra de berørte: Socialdemokraterne og de radikale snakker udmærket sammen i det daglige.

Hvilket så vist ikke er helt sandt, for de radikale ville ikke sværge troskab til Socialdemokraterne, men have en ny søjle inde på midten i meningsmålingerne - og ikke bare to blokke, en til højre, en til venstre, en sort og en rød. Kun i en ternet regering, som en således sammenbragt regering allerede er døbt - den mangler kun 73 mandater - vil Bodil Kornbek formentlig kunne komme i betragtning til en ministerpost. I Ministeriet for Mærkelige Gangarter. Et skridt frem og to tilbage. Op på hesten igen!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her