Læsetid: 1 min.

Deja Vu

*Man kan ikke fratage Tony Scott, at han er en god håndværker, og at hans film teknisk set er en fryd for øjet. Således også Deja Vu, der ligesom e...
22. december 2006

oMan kan ikke fratage Tony Scott, at han er en god håndværker, og at hans film teknisk set er en fryd for øjet. Således også Deja Vu, der ligesom et par af hans tidligere film, Crimson Tide og Man on Fire, har Denzel Washington i hovedrollen. Men Scott er ikke nogen fantastisk filmskaber af den simple grund, at han for i høj grad er afhængig af det manuskript, han har at arbejde med, og at han har det med at vælge manuskripter, der ikke fungerer. Deja Vu er desværre heller ikke på den måde en undtagelse. De første 45 minutter er spændende, og Scott viser sig som en regulær suspense-mester, mens han langsomt bygger op til det uundgåelige: En eksplosion ombord på en færge i New Orleans. Hundredvis af mennesker omkommer, og Washington er en af de politimænd, som skal opklare det, der viser sig at være terror. Han er dygtig og ser ting, som ingen andre ser, og man er helt på hans side. Men så dukker Val Kilmers FBI-chef op med en vognfuld tidsrejseudstyr, og så går det galt. Deja Vu forvandler sig pludselig til en komisk omgang forvrøvlet science fiction, der trækker alt for store veksler på publikums tålmodighed.

*Deja Vu. Instruktion: Tony Scott. Manuskript: Bill Marsilii og Terry Rossio. Amerikansk (Biografer over hele landet)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her