Læsetid: 3 min.

DF: Ny minister lukker munden på K-bagland

De radikale udtrykte skepsis, da Carina Christensen (K) i går blev udnævnt til ny familie- og forbrugerminister. Pia Kjærsgaard mener, at K-baglandet nu må droppe anklagerne mod DF og koncentrere sig om politik
16. december 2006

"Hun er en dygtig kvinde fra det fynske -det skal nok gå alt sammen," lød det fra en smilende Bendt Bendtsen, da han i går præsenterede sin nye familie- og forbrugerminister, 34-årige Carina Christensen.

Den nyudnævnte minister, der af sine kollegaer beskrives som 'flink og rar men uden den store profil', indledte med at fastslå, at hun 'altid har haft det fint med Dansk Folkeparti', og Pia Kjærs-gaard kvitterede med at byde Carina Christensen hjertelig velkommen.

"Jeg er glad for, at det er sket så hurtigt. Det er fornuftigt, at man ikke trækker det hen over weekenden. Det er også med til at lukke munden på det konservative bagland. For nu kan de også begynde at interessere sig for en ny minister," siger DF-formanden.

Opfordringen til det konservative bagland kommer efter, at flere amtsformænd oven på fyringen af Lars Barfoed har ytret ønske om at droppe samarbejdet med DF efter et valg.

Rundt i manegen

Men for den konservative amtsformand i Storstrøms Amt, Stiig Wæver, ændrer udnævnelsen af Carina Chris-tensen ikke ved det faktum, at han er godt træt af DF og deres håndtering af Barfoed-sagen. Han undrer sig derfor over meldingen fra Pia Kjærsgaard:

"Mit syn på DF er, som det hidtil har været, jeg mener, de har optrådt illoyalt over for Lars Barfoed. Udnævnelsen af en ny minister er jo blot en naturlig følge af Barfoeds afgang,"siger Stiig Wæver og ønsker samtidig sin partifælle tillykke med udnævnelsen.

"Hun er engageret og har vist, at hun kan magte de opgaver, hun bliver tildelt," siger han.

Carina Christensen er valgt på Fyn og har hidtil siddet som formand for uddannelsesudvalget. På trods af, at hun begyndte sin karriere i Folketinget i 2001 som sit partis fødevareordfører, så vækker valget af den ny minister bekymring hos den radikale fødevareordfører, Elisabeth Geday.

"Der er en stor risiko ved at blive minister for et område, hvor man ikke har nogen ambitioner på forhånd. Hvis man tager en ministerpost bare for at blive minister, så bliver man nemt kørt rundt i manegen af embedsmændene eller af de ting, der sker rundt omkring dig," siger hun.

Hos Socialdemokraterne opfordrer ordfører Jens Peter Versersen den nye minister til modsat sin forgænger at sikre brede forlig på fødevareområdet.

"Det er helt afgørende, at hun kan lave forlig, der er bredere end regeringen og Dansk Folkeparti. Hvis hun kun læner sig op ad Dansk Folkeparti, så løser hun ikke opgaven," siger han.

En tvær smiley

Ikke så snart var Carina Christensen blevet hentet i salen af sin formand, som tilbød hende posten, hvortil hun straks takkede ja, før det kom frem, at den nye minister er i karambolage med retssystemet. Berlingske Tidende kunne nemlig berette, at hun med sit møbelfirma er på vej i Højesteret i en sag om piratkopiering af nogle kommoder. Derudover må Carina Christensen også slås med problemer om arbejdsmiljøet på fabrikken. Arbejdstilsynets hjemmeside afslører nemlig, at fabrikken har fået tildelt en tvær smiley ved det sidste tilsynsbesøg på fabrikken i april i år. Ifølge Fyens Stiftstidende skyldes den misfornøjede smiley, at en maskine ikke er ordentligt afskærmet. Virksomheden har nu fået en frist til den 2. januar for at få udbedret problemet. Sker det ikke, kan Carina Christensen forvente at blive politianmeldt eller få tilsendt en bøde.

Mens DF's skatteordfører, Mikkel Dencker, betegner sagen om piratkopiering som 'alvorlig', så er støttepartiets arbejdsmarkedordfører, Bent Bøgsted, mildere i sit syn på den gule smiley til fabrikken.

"Det er ikke en rød smiley, så det er et mildt påbud. Det betragter jeg ikke som en sag, der kan belaste hende på nogen måde, for jeg går ud fra, hun får det bragt i orden," siger han.

Kort før hun sammen med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) drog til tiltrædelsesaudiens hos Dronningen, meddelte Carina Christensen, at hun udtræder af virksomhedens direktion og fortsætter som passiv ejer i den periode, hun skal sidde som minister.

"Hvad der videre skal ske i sagen, er derfor et anliggende for den nye ledelse," siger hun og understreger samtidig, at Sø- og Handelsretten i april frifandt virksomheden, og at hun betragter sagen som "en juridisk tvist", der kan forekomme, når man er selvstændig erhvervsdrivende.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her