Læsetid: 1 min.

DF vil sætte bevillinger ned

28. august 2006

o Dansk Folkeparti vil smække kassen i for nye bevillinger til den højt profilerede Højteknologifonden, skriver Dagbladet Børsen. Partiet mener, at der i globaliseringsaftalen fra juni blev afsat rigeligt med penge til at løfte forskningen. Derfor kan pengene til Højteknologifonden bruges langt bedre til f.eks. ældreomsorg på finansloven for 2007, lyder beskeden fra finansordfører, Kristian Thulesen Dahl.

"Det, at man pumper milliarder ud til forskning via globaliseringsinitiativerne, gør, at man ikke behøver at bygge Højteknologifonden op i samme tempo, som regeringen har lagt op til," siger han. Regeringens plan med Fonden er, at den skal bygges gradvist op med to mia. kr. om året, så den i 2012 har en kapital på 16 mia. kr.

Renteindtægterne skal udbetales til forskningsprojekter. Thulesen Dahl peger på, at de to mia. i 2007 kan skæres ned. Videnskabminister Helge Sander (V) erkender, at spørgmålet om, hvor mange penge, der skal gives til Fonden skal afgøres ved dekommende finanslovsforhandlinger.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her