Læsetid: 1 min.

DF tvivler på Foghs resultatløn

Dansk Folkeparti tvivler på fornuften i statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) ønske om mere bonus- og resultatløn i den offentlige sektor
20. november 2006

Regeringens faste støtteparti tvivler på statsminister Anders Fogh Rasmussens idé om at udbrede resultatløn i det offentlige. VK-regeringens plan er, at det ikke kun skal være ledere, der får løn, der svarer til deres resultater, men også offentligt ansatte uden chefansvar. Det fremgik af statsministerens tale til Venstres medlemmer på partiets landsmøde i Odense. Men Dansk Folkeparti har forbehold overfor Foghs resultatløn.

"Det er jeg tvivlende overfor. Det kan være et udmærket redskab for en leder på en institution, hvis det bygger på målbare kriterier. Problemet er, at det kan være svært at opsætte mål for ting, der skaber retfærdighed i et sådan system," siger Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, til Ritzau.

Fedterøvstillæg

Han mener, at det kan få karakter af et fedterøvstillæg, og at det derfor ikke skal bruges, når det gælder menige medarbejdere på arbejdspladser som den kommunale hjemmepleje.

"Det er ikke umiddelbart en god idé for personer, der arbejder i hjemmeplejen. Det kan være svært at finde ud af, om den ene gør det bedre end den anden i dagligdagen," siger Kristian Thulesen Dahl.

Resultatløn i det offentlige har været muligt siden 1998. Det er Personalestyrelsens mål, at alle chefer i staten kommer på resultatløn, men Fogh ønsker nu at brede ordningen ud.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her