Læsetid: 2 min.

DF’er: Sæt muslimer i russiske fængsler

30. september 2005

Louise Frevert er træt af, at de danske aviser ikke trykker alt, hun skriver. Derfor har Dansk Folkepartis kulturordfører, MF'er og overborgmesterkandidat i København lagt en lang række indlæg med voldsom kritik af muslimer ud på sin hjemmeside under overskriften ’Artikler – ingen tør trykke’. Her finder man blandt andet forslag om at sætte muslimske ’småslyngler’ i russiske fængsler og uskadeliggøre krigsmodstandere – samt erklæringer om, at ’hvide’ mennesker handler humant, at muslimer kan sammenlignes med kræftceller, og at menneskerettigheder, religionsfrihed og integration er en ’giftig cocktail’ (se faktaboks).
Information bad Louise Frevert forklare, hvad hun egentlig mener med sine udtalelser.
– Hvad mener du med, at krigsmodstandere må man fange og uskadeliggøre?
»At man må sende dem hjem.«
– Med uskadeliggøre mener du ’sende hjem’?
»Ja.«
– Hentyder du til krigsmodstandere generelt?
»Det drejer sig om muslimerne – man må sende dem hjem, hvis de ikke kan opføre sig ordentligt.«
– Er du modstander af både menneskerettigheder, religionsfrihed og integration – eller kun kombinationen?
»Du kan tage ordene for pålydende, som de står der. Der er ikke noget imellem linjerne.«
– Du foreslår, at man tager imod et russisk tilbud om at opbevare muslimske småslyngler i russiske fængsler for 25 kroner pr. dag, fordi det er langt billigere. Mener du, at det er en holdbar løsning at sende folk til russiske fængsler?
»Selvfølgelig gør jeg ikke det. Det er retorik.«
– Du siger, at vi europæere er "hvide" mennesker og derfor behandler vores medmennesker humant?
»Jeg tager udgangspunkt i den nuværende situation, hvor muslimer ikke vil inddrages i den demokratiske proces. Vi har vores vestlige kultur i en demokratisk ånd.«
– Har det noget at gøre med, at vi er hvide mennesker?
»Det står også i citationstegn.«
Efter Informations samtale med Louise Frevert er afsnittet om at uskadeliggøre krigsmodstandere og sende muslimer i russiske fængsler blevet fjernet fra hendes hjemmeside. De andre udtalelser kan dog stadig findes på siden.
Dansk Folkepartis integrationsordfører Jesper Langballe mener, at Louise Freverts udtalelser må stå for hendes egen regning, og kalder hendes sammenligning af muslimer og kræftceller for et »højst uheldigt billede, der vækker nogle ubehagelige associationer«. Han mener dog, at de kan sammenlignes på den måde, at det er lige så naivt at tro, at alt kan integreres, som at kræftceller kunne integreres med raske celler.
»Jeg ville ikke have brugt det billede, hun bruger. Og med de "hvide" mennesker i den anden sætning mener hun vel bare, at det er ordentlige mennesker. Men jeg fatter ikke rigtig, hvad meningen er med at tale om krigsmodstandere eller sende kriminelle til Rusland. Den løsningsmodel tror jeg ikke rigtig på.«
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her