Læsetid: 2 min.

En direktør til både ånd og tal

Med Morten Hesseldahl får Information en både beslutsom og kreativ direktør med en markant publicistisk profil
13. juni 2007
Med Morten Hesseldahl får Information en både beslutsom og kreativ direktør med en markant publicistisk profil

Det var ikke lang tid, Morten Hesseldahl fik til at "trække vejret og tænke sig om".

Det var ellers hensigten, sagde han til Information i går efter mandagens meddelelse om, at Egmont og Aschehoug har opkøbt de svenskejede Bonnier forlag, og at Morten Hesseldahl ikke fortsatte i den nye konstruktion. Mindre end et døgn efter ansatte bestyrelsen for Dagbladet Information A/S 42-årige Morten Hesseldahl som selskabets nye administrerende direktør. Han afløser Henrik Bo Nielsen, der efter 16 år på posten 1. august tiltræder stillingen som direktør i Det Danske Filminstitut.

Tvunget af omstændighederne var Morten Hesseldahl nødt til ikke at rutte med sandheden, selv over for den avis, som han inden længe er direktør for. Men helt forkert var det heller ikke, for havde det ikke været for Informations stillingsopslag, havde den stået på tænkepause.

"Jeg havde tænkt mig at tage en periode, hvor jeg kunne tænke mig om. Men da jeg så opslaget til direktørstillingen, synes jeg, det var alt for interessant til at lade det fare. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med udfordringen og lære huset og medarbejderne at kende. Information er et helt særligt brand med en fantastisk historie, som jeg nærer stor respekt for. Der er selvfølgelig en masse branchespecifikke ting, jeg skal sætte mig ind i, men jeg er også sikker på, at jeg kan tilføre andet med de erfaringer, jeg har gjort mig i forlagsbranchen," siger Morten Hesseldahl, der også bestrider flere tillidsposter i kultur- og medieverdenen. Han er således formand for bestyrelsen for Det Danske Filminstitut og medlem af bestyrelsen for Dansk PEN.

Stærk profil

Så det er en fagligt vidtspændende og dynamisk direktør, Information kan byde velkommen til august. Allerede som 36-årig blev han direktør for Bonniers danske forlagsgruppe, der består af Lindhardt og Ringhof, Carlsen, Børsens Forlag, Akademisk Forlag og Bogklubben 12 Bøger. I løbet af de fem år i direktørstolen er det lykkedes Morten Hesseldahl at vende et stort underskud til et komfortabelt overskud gennem samling af en række aktiviteter og etablering af en ny organisations- og virksomhedskultur.

Det har ikke været uden sværdslag og ubehagelige beslutninger, men der er aldrig stillet spørgsmålstegn ved Hesseldahls kompetencer og valg. Samtidig har der været stor anerkendelse af hans indsats for at sikre et højt kvalitetsniveau i forlagenes udgivelsespolitik.

Inden Morten Hesseldahl kom til Bonniers, gik vejen over Gyldendal som redaktør og derefter forlagschef og siden direktør for forlagene Høst & Søn og Hans Reitzels Forlag. På den baggrund er Informations bestyrelsesformand, Torben Möger Pedersen, også meget tilfreds med ansættelsen.

"Med Morten Hesseldahl får Information en direktør med dokumenterede markante forretningsresultater, en stærk publicistisk profil og betydelig erfaring med ledelse af kreative virksomheder. Morten Hesseldahl er den rigtige mand til at videreføre den meget positive udvikling, som Information har været inde i de seneste år med stigende oplag og stærke økonomiske resultater," siger han.

Morten Hesseldahl er endt som talmanden med det økonomiske ansvar, men et blik på CV'et afslører, at han er til både ånd og økonomi. Grafonom af uddannelse, men suppleret med både en HD i afsætningsøkonomi og en cand.phil. i filosofi vidner om en vis alsidighed og en god blanding af både humanistisk og administrativ ballast hos direktøren, der også kan skrive både tegneserie- og romanforfatter på visitkortet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her