Læsetid: 1 min.

Dobbelt hæder til Malmros

I går fyldte Nordisk Film 100 år, og i den anledning uddelte filmselskabet - udover den sædvanlige Nordisk Film Prisen - en særlig pris: Nordisk F...
7. november 2006

*I går fyldte Nordisk Film 100 år, og i den anledning uddelte filmselskabet - udover den sædvanlige Nordisk Film Prisen - en særlig pris: Nordisk Films 100 Års Hæderpris er på 100.000 kr. og går til Nils Malmros, som er i gang med optagelserne til sin 10. film, Kærestesorger. Hædersprisen er ikke det eneste skulderklap, som Malmros har fået i denne vinter. Han er også genstand for et stort tema i den seneste udgave af film- og medietidsskriftet EKKO. Med EKKO følger på dvd Malmros' eneste kortfilm, Kammesjukjul, fra 1978, der blev produceret af DR, og i spalterne skriver både Morten Piil, Klaus Rifbjerg, Line Arlien Søborg, Poul Behrendt og Farshad Kholghi om instruktøren, der selv interviewes af Bo Green Jensen.

Lars von Trier siger om Malmros, at han "er den mest arrogante person, jeg har mødt, og det er ikke påtaget. Hvis min styrke er stædigheden, er hans arrogancen! Den findes uvægerligt i alt, hvad han har lavet, og uden den ville det heller ikke være muligt: at ophøje, som han gør, og tage højtideligt, som han gør. Og det er stor kunst."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her