Læsetid: 2 min.

'Døm ikke Helle ude'

Helle Thorning-Schmidt har fået en skidt start på sin formandsperiode, men det er alt for tidligt at dømme hende ude, mener Hanne-Vibeke Holst og Henrik Qvortup. Karen Jespersen er uenig. S-formanden har misbrugt det eneste skud, hun havde i bøssen
28. januar 2006

Helle Thorning-Schmidts korte tid som formand har været en sej kamp op ad bakke. Så langt er Informations debatpanel enige.

Men på spørgsmålet om hun er den rigtige formand for landets største oppositionsparti hælder Henrik Qvortrup og Hanne-Vibeke Holst mest til et 'ja', mens Karen Jespersen er mere klar i mælet.

Helle Thorning-Schmidt var den rigtige formand, hvis hun havde formået at skabe ro om partiets politik. Men det har hun ikke, og derfor svarer Jespersen 'nej' til spørgsmålet. "Jeg vil sige det på den måde, at hun kunne have været den rigtige formand, men hun havde hun kun ét skud i bøssen, og det missede hun. Helle Thorning kunne have brugt de socialdemokratiske medlemmers opbakning til at sige, at det er er denne her vej venner. Færdig, basta. Men det havde hun ikke evnerne eller modet til desværre," siger Karen Jespersen.

Men den udlægning er for hård, mener Hanne Vibeke Holst.

"Vi ved endnu ikke, om Helle Thorning-Schmidt er den rigtige formand for Socialdemokratiet. Det er for tidligt at sige noget om. Det andet svar er jo, at hun er den rigtige formand. Det var hende, der vandt og dermed den kandidat, der kunne være samling om. Hvis hun kan samle partiet, så er hun den rigtige formand," siger hun.

'Hold kæft, hun er god'

I de seneste to uger har den socialdemokratiske ledelse været udsat for en hård kritik i Informations spalter. Villy Søvndal og Marianne Jelved har karakteriseret partiets situation som 'sik-sakkurs' og 'sørgmodig', og flere gruppefæller har foreslået, at man laver et fælles valgudspil med De Radikale og SF. Alligevel har S-formanden nogle kvaliteter, som hele gruppen burde være stolte af, mener Henrik Qvortrup.

"Der er alt for mange, der alt for hurtigt har dømt Helle Thorning-Schmidt ude. Politik bevæger sig meget i penduler. Det at man har en dårlig formkurve er ikke udtryk for, at man ikke kan komme tilbage. I virkeligheden er Thornings held det, at hun blev dømt ude kort tid efter, at hun havde vundet formandsposten. Jeg tror i virkeligheden godt, at hun kan få et stærkt comeback. Hun har nogle kvaliteter, der gør, at hun kan stå sig godt i en valgkamp. Hver gang jeg ser hende, så tænker jeg: 'hold kæft, hvor er hun god til at kommunikere'. Det kan godt være, at hun mangler en masse andre kvaliteter - for det gør hun - men hendes person kan godt skabe problemer for Anders Fogh. Så lad vær med at dømme hende ude. I forhold til Frank Jensen er det helt rigtigt, at det nu er Helle Thorning, der er formand," siger Henrik Qvortrup.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu