Læsetid: 2 min.

Drengerøvs-fantasier

Knokleholdet, Texaslussingerne, Total Eufori, Team vi ses å æ top, Knokleholdet. Baghjul på Alb-du-es. Der konkurreres på flere planer i Tourens slipstrøm- og skal man holde på Sastre, sælge Vinokourov eller bytte Basso ud med Lance
16. juli 2005

En 'folkesport' eller dille af de helt store hedder managerspil. Op til 60.000 danskere ad gangen deltager i hvert enkelt af dem over nettet. Med andre ord flere, end der kan sidde i Idrætsparken på en gang. Man kan komme til dem via bl.a. Danmarks Radios og TV 2's hjemmesider.

Egentlig havde man forsvoret, at man ville deltage i sådan noget barnepjat, men pludselig sidder man i saksen - som nummer 646. Forleden var man nummer 223. Det lyder ingenting, men ud af 60.000 er det vel ikke så dårligt, vel? Her gælder det Tour de France.

Øvelsen går ud på, at man man sætter sit eget cykelhold. Man får en fiktiv sum på 50.000 kroner, og så køber man ryttere. Der er ikke råd til kun at købe de førende, så man må vælge med omtanke. Efter hver etape kan man møblere om på sit hold.

Empatisk

Efter et sindrigt system får man points for de ryttere, der kommer først i mål på etapen og for den samlede stilling i løbet, for bjergtrøjen, etc. På den måde får man empati.

Man lever sig ind i, hvordan det er at være Bjarne Riis- og man følger med i løbet med en ekstra spænding i forhold til den, der er i forvejen.

Der er nogle præmier, men de er ubetydelige i forhold til den ære, det er, at ligge højt placeret i det samlede klassement. Derudover kan en flok kammerater lave deres egen pulje, hvor de konkurrerer indbyrdes. Mindst lige så vigtigt at vinde her - eller endnu mere. For det er primært et drengerøvs-spil.

De Røde Kommer

Man melder sig til med et gruppenavn, og her kender fantasien ingen grænser. Nogle eksempler fra Danmarks Radios (gratis spil): Djævleholdet, Bonnie Prinsen, Flash Dance United, Kims kravebenskørere, Team Hønsi, Team UnderDogs, jens lyns svende, Dopingdrengene, Spiders from Mars, smatsøerne, De Røde Kommer Igen, Knokleholdet, Texaslussingerne, Total Eufori, Team vi ses å æ top, Knokleholdet. Baghjul på Alb-du-es.

Danssons fristelser

For sit indre øre kan man lige frem høre, hvordan kammeratkredsene har brudt hjernerne for også her at konkurrere om de mest fantasifulde navne. Her nogle fra TV 2 og B.T.'s managerspil (50 kr. for deltagelse): Muttis Kluge Kinder, træhjul, vinpusher, nedsabling af lars p, Frosne blå boller, Gi' den fuld æde, Team Bim Bam, Forlygterne, Team Slask, Ekstrem Asfalteksem, Bassotoget, De Middelmådige, Mureren, Forenede Køleservice, kaffeholdet, fire flade fælge, Paris here we come, Gulagholdet, Team Grøn Sportsvand, Hundehandleren, 3 bien, bjarne ørn, Ses på grillen der, Hansen, danssons fristelser, Lanserne, Jespers Julspinner, pyh det er varmt.

Gonzo

De har haft det sjovt. Lidt lige som, når musikere kappes om at finde på det sjoveste navn til deres nye band. Eller når hesteejere skal finde på navn til deres nye traver eller galophingst. Ruder Konge eller Tally-Ho? Måske er managespillerne tilmed inspirerede af Jørn Maders gonzojournalistik. (Mader har i øvrigt fået sit eget nettidsskrift i TV 2' s regi, hvor han folder han sig ud nu, hvor han ikke kommenterer direkte mere. Gonzo hedder det - meget apropos.)

Der er også managerspil i golf, Formel 1, fodbold og sågar i aktiespil. Det sidste er dagbladet Børsens koncept. Typisk det.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu