Læsetid: 2 min.

´Drop den dårlige samvittighed´

- 'Og tag til Feminas Livsstilsmesse i stedet'. Det råd giver social- og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) fra talerstolen på ugeblads-udstilling for foryngelsesmidler og clairvoyance
29. oktober 2005

Det strømmer til - med nydelige kvinder, chikke kvinder, tækkelige kvinder. Der står kvinder i kø langt ud på det københavnske Vesterbros Halmtorv.

Det er et ugeblad i Aller-koncernen, der står for begivenheden i Øksnehallen: "Feminas Livsstils Messe" blafrer det på bannere.

Indenfor i hallen er salgsstandere for skønhedspleje og velvære af enhver art. Blandt udstillerne er erfurt luxury accessories, Ni'mat luxus i huset, Krummes Håndlæsning og Clairvoyant Kit Liesel Dalager. "Bekæmp ældningstegn" formaner en plakat. Det vimser med trendy mandlige damefrisører i stramtsiddende sorte kostumer.

Venstres socialminister Eva Kjer Hansen er netop ankommet.

"Jeg kan desværre ikke blive her så længe. Vi er midt i tunge boligforhandlinger," siger hun. "Men jeg ville jo ellers meget gerne."

Information spørger:

- Hvad er grunden til, at du som socialminister indvier denne messe?

"Det er jo en invitation, jeg har fået. Det er en meget spændende udstilling. Og så er jeg jo også ligestillingsminister. Jeg vil give kvinderne et ord med på vejen. Jeg vil sige: 'Tag et frikvarter. Man skal være god ved sig selv.' Og det synes jeg, kvinder skal tage sig tid til. Så de ikke kommer til at ligne Desperate Housewives."

Det ulige Danmark

- Du gav for nyligt anledning til en vældig diskussion om ulighed i Danmark. Er det her en messe for alle danskere?

"Jeg tror, at kvinder over én kam synes, at sådan nogle ting er vældigt spændende. Men vi prioriterer jo forskelligt. Nogle gå op i det ene; andre i det andet. Og gudskelov for det."

Ministeren får en hastig rundvisning. Hun gør holdt ved to udendørs jacuzzi'er.

"Bare der havde været tid til at hoppe i," siger en af omviserne.

"Ja, det ville være sjovt, siger ministeren.

På Restylanes stand lover en brochure: "En enkelt injektion med Restylane erstatter det mistede volumen og forbedrer dit udseende ved at skærpe din profil, skabe fyldigere læber og udglatte linjer og rynker."

En velklædt og væver ung mand er i ministerens følge. Det er Nicolai Schacte fra ministerens pressesekretariat.

"Hvorfor dækker I sådan noget her?" spørger Nicolai Schacte - ikke uden ængstelse - Informations udsendte.

- Fordi en messe om livsstil får en særlig betydning, når den bliver indviet af en minister.

"Jaee.." siger Nicolai Schacte og lyder ikke beroliget. Han slår den joviale tone an:

"Kvinderne hjemme på kontoret var misundelige over, at jeg skulle her hen med ministeren."

- Har du fundet et skønhedsmiddel, du har tillid til?

"Øeehh- Nej," siger Nicolai Schacte og iler i sin ministers hæle.

Fra talerstolen i foredragshallen byder Feminas chefredaktør, Camilla Lindemann, velkommen "til det levende ugeblad" og til ministeren.

Eva Kjer Hansen holder sig til sit medbragte manuskript og læser linjerne:

"Lad manden forberede aftensmaden. Og svigermor hente børnene. Drop den dårlige samvittighed. Og tag til Feminas Livsstilmesse i stedet. Verden går ikke under, bare fordi vi slipper kontrollen og er lidt gode ved os selv."

Hun slutter med ordene:

"Måske vil mændene ligefrem synes, at vi er sjovere, når vi er lidt mere tilbagelænede og lidt mindre desperate for at gøre alting på én gang. Lad os se at komme i gang med at slappe af. Lige nu og her."

Og med fynd:

"Så er der frikvarter - messen er åben!"

Eva Kjer Hansen får overrakt en buket blomster og en fiks bærepose med rare sager i. Hvorpå den travle minister skynder sig af sted.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her