Læsetid: 1 min.

DR's spareplan skrider måske

26. juni 2007

DR får ingen hjælp af TV 2, når kanalen i disse uger kæmper for at få solgt sine sportsrettigheder. Ifølge TV 2's økonomidirektør, Anders Kronborg, er der rettigheder for omkring 170 millioner kroner, men TV 2 er kun interesseret i fodboldrettighederne for VM. De koster cirka 20 millioner. Dermed lægges der et nyt pres på DR's ledelse, der i sin store spareplan har budgetteret med salget af rettighederne og derfor kan blive tvunget ud i nye besparelser.

"Vi har i et brev meddelt Danmarks Radios ledelse, at TV 2 kun er interesseret i en enkelt af de rettigheder, DR har," siger Anders Kronborg. Programchef i DR Lars Vesterløkke ser dog mere positivt på sagen:

"Vi forhandler med flere og tror, at vi finder købere til det, vi har at sælge. Der er andre end TV 2 - mere vil jeg ikke sige," siger Lars Vesterløkke til Ritzau. Ud over fodbold-VM ligger DR inde med kontrakter for blandt andet OL i både 2008 og 2012 samt Champions League i håndbold. Ender DR med at mangle omkring 150 millioner kroner, fordi man ikke kan få solgt hovedparten af sine sportsrettigheder, står man på flere måder i en 'meget højspændt situation', vurderer professor i medievidenskab Frands Mortensen fra Aarhus Universitet over for dagbladet Politiken.

"For så har direktionen med generaldirektør Kenneth Plummer i spidsen jo fejlkalkuleret over for DR's bestyrelse. Og det næste, der kan komme ud af det, er formentlig, at DR skal have ny generaldirektør," siger Frands Mortensen. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her