Læsetid: 1 min.

Dyr filmatisering af Arn-bøger

12. december 2006

*Med et budget på 210 millioner svenske kroner bliver filmatiseringen af Jan Guillous Arn-bøger den hidtil dyreste i Norden. Projektet er netop blevet præsenteret ved et pressemøde i Skara Domkirke, hvor den middelalderlige historie tager sin begyndelse, og hvor lokale kræfter havde taget opstilling iklædt brynjer og andet middelalderkluns. De medvirker som statister i filmatiseringen, som også omfatter en tv-serie. Svensk presse opholder sig ved, at titelrollen meget risikabelt spilles af et relativt ukendt navn, nemlig Joakim Nätterkvist.

Danske Per Flinth skal instruere, og filmen optages Västergötland, Trollhättan, Marokko og England. Med til at finansiere er otte svenske kommuner, som ser en turistmæssig fordel i investeringen. Der forhandles p.t. med Harvey Keitel om en birolle, oplystes det på et pressemøde, hvor Jan Guillou undtagelsesvist udtrykte stor tilfredshed med samarbejdet med manuskriptforfatteren. "Men helt tryg er jeg ikke," sagde han, idet han henviste til filmatiseringen af Kristin Lavransdotter, som trods stort budget blev en fiasko.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu