Læsetid: 2 min.

Det er for dyrt

Pia Kjær er 29 år og social - og sundhedsassistent på Plejehjemmet Løjtegårdsvej på Amager. Hun er ikke medlem af en fagforening
27. september 2005

- Hvorfor er du ikke med i fagforeningen?

"Det er mest af økonomiske grunde. Jeg sparer 600 kroner om måneden, og det betyder meget, da jeg er enlig mor til to. Jeg har spurgt andre om, hvad de får ud af at være i fagforeningen, og det virker som, at de ikke har så meget brug for den. Da jeg skulle tage stilling til, om jeg skulle være medlem, spurgte jeg min mor, som har været i fagforening hele sit liv. Men hun havde aldrig haft brug for den. Jeg tror, jeg kan klare mig igennem selv, hvis der kommer problemer," siger Pia Kjær.

- Hvad forbinder du med fagforeningen?

"Jeg tror, man kan få hjælp til for eksempel at stige i løn. Så tilbyder de vel nogle kurser. Men jeg føler selv, jeg kan søge den viden, jeg skal bruge. De har sendt nogen breve fra FOA (Forbundet af Offentligt Ansatte, red.). Men det er ikke noget, der har interesseret mig."

- Har du aldrig følt, at du burde være med?

"Der var et tidspunkt sidste år, hvor mine kolleger strejkede. De protesterede over, at kommunen skulle spare. De fik faktisk noget igennem. Der stod jeg jo udenfor, men jeg har det egentlig fint nok med det. Jeg har aldrig oplevet, at det var noget problem. Og når alle strejker, så er der jo altid nogle, der må blive tilbage og passe de gamle. Sådan er det jo, når man arbejder med mennesker. Det er jo ikke ligesom, når man arbejder på en fabrik, hvor alle kan forlade arbejdet. Det går ikke, når det gælder mennesker."

- Er der andre end dig, der står uden for fagforeningen på jeres arbejdsplads?

"Ja, jeg tror, der er flere - især de unge. Det er helt klart af økonomiske grunde. Det ligger ikke så meget til de unge at være med i fagforeningen, men de ældre kolleger er med."

"De unge kan simpelthen ikke se, hvad de skal bruge den til."

"Helt generelt synes jeg, der mangler kontakt til fagforeningen. Man ved ikke, hvem de er".

- Hvordan har du det med politik?

"Jeg interesserer mig ikke for det. Det har ligesom ikke noget med mig at gøre."

- Du nyder godt af, at de andre står sammen i fagforeningen. Hvordan har du det med, at du ikke bidrager?

"Det kan jeg godt tage. Jeg ved jo godt, at jeg faktisk kaster bolden videre. Men det får mig ikke til at melde mig ind i fagforeningen. Jeg synes, man betaler til så meget; både meget skat og pension. Det er altså svært at få det til at hænge sammenþ" siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her