Læsetid: 1 min.

Ecuador angriber olieselskaber

5. oktober 2006

I kampen om de latinamerikanske råstoffer er det nu Ecuadors tur til at forskrække de multinationale selskaber. 10 dage før det kommende præsidentvalg har præsident Alfredo Palacios regering annulleret det amerikanske olieselskab Occidental Petroleums kontrakt i det nordøstlige Amazonas, som i 2005 stod for 20 procent af Ecuadors olieproduktion. Det statslige olieselskab Petroecuador vil angiveligt blot moderere de nuværende kontrakter, så de afspejler de høje oliepriser. I august afviste en WTO-dom-stol en anmodning fra Occidental om at stoppe Petroecuadors overtagelser. Derfor ser det ud til, at regeringen nu kan gå på jagt efter andre olieselskaber i landet, såsom spanske Repsol, brasilianske Petrobras, mexikanske Pemex og den kinesiske National Petroleum Corporation. Foreløbig venter Ecuador en ekstraindtægt på to milliarder dollar fra olien over de næste 12 måneder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her