Læsetid: 3 min.

Efteruddannelse kan få sit store gennembrud

De kommende for-handlinger om overens-komster kan udløse et gennembrud for efteruddannelse til hunderedetusinder af ansatte. Både forbund og regering presser på
28. december 2006

De fleste lønmodtagere betragter det i dag som en selvfølge, at arbejdsgiveren betaler til en pensionsordning.

Lige så given en sag bør det være, at ansatte kan efteruddanne sig, mener fagbevægelsen.

Hvis det står til LO, så skal retten til efteruddannelse for alle mejsles ind i granit ved forårets overenskomstforhandlinger. LO-formand Hans Jensen siger i en nytårsudtalelse:

"Jeg vil ikke acceptere, at vores medlemmer i 2007 skal stå med hatten i hånden hos arbejdsgiverne og spørge om lov til at få efteruddannelse. Medlemmerne skal have en ret til at deltage i den uddannelse, de ønsker, og de skal have ret til at få løn, mens de gør det."

I løbet af foråret skal der forhandles overenskomster for omkring 600.000 privatansatte, blandt andre industriarbejdere, håndværkere, sekretærer og chauffører. Formand for Dansk Metal og forhandlingskartellet CO-industri - og dermed topforhandler, Thorkild E. Jensen, oplyser, at efteruddannelse bliver en vigtig brik i forhandlingerne og siger:

"Vores medlemmer ved, at deres konkurrenceevne afhænger af, hvor veluddannede de er. Det gælder både i forhold til at få andet arbejde og i forhold til, at virksomhederne skal kunne klare sig i den globale konkurrence. I de her år kommer der konstant ny teknik og nye organisationsformer, som kalder på efteruddannelse."

Formanden for titusindvis af sekretærer i HK/Privat, Karin Retvig, siger:

"Vores medlemmer prioriterer efteruddannelse ret højt, når der skal indgåes nye overenskomster. De har brug for at tilegne sig nye kompetencer for ikke at miste værdi på jobmarkedet. Eksempelvis sidder advokatsekretærer ikke bare og skriver diktafonindtalinger rent, de har i dag ofte ret krævende sagsbehandlende arbejde, som tidligere blev varetaget af unge advokatfuldmægtige."

Tidligere på året kom der en rapport fra et trepartsudvalg med repræsentanter for LO, Dansk Arbejdsgiverforening og regeringen.

Kæmpe behov

Heraf fremgik det klart, at der er et stort behov især blandt ufaglærte og korttidsuddannede i mindre virksomheder for mere uddannelse. Alligevel havde næsten hver anden virksomhed (45 procent) ikke medarbejdere i hverken intern eller ekstern uddannelse i 2004. Det er især små og mellemstore virksomheder, der ikke er med på knowhow-vognen.

Professor i arbejdsmarkedsforskning Jørgen Steen Madsen fra Københavns Universitet mener, at flere af forbundene ved forhandlingerne vil forsøge at skaffe medlemmerne en personlig efteruddannelseskonto, som de kan bruge til at finansiere læring.

Karin Retvig fra HK/Privat siger:

"Vores medlemmer har sådan set ret til efteruddannelse. Men for manges vedkommende bliver det ikke til noget, fordi arbejdsgiverne kommer med alle mulige mærkværdige undskyldninger, som 'der er ikke tid', eller 'det er ikke det rette kursus.' Vi skal have sikret os i overenskomsterne, at arbejdsgiverne skal tage ønsker om efteruddannelse alvorligt."

Pres fra regeringen

Som en del af sommerens velfærdsforlig blev der afsat en milliard kroner ekstra til voksen- og efteruddannelse i 2007. Men pengene bliver ikke fordelt, før overenskomsterne er på plads. Regeringen vil først se, hvor stor en del af uddannelsesløftet, arbejdstagere og -givere vil betale. Det giver, som Karin Retvig udtrykker det: "et stort pres for forhandlingsresultater, som man skal være politisk ubegavet for ikke at se."

Selv om der på arbejdsgiversiden er forståelse for efteruddannelse, så åbner de ikke nogen tag-selv-bod. Professor Steen Madsen forklarer:

"Der er en vis nervøsitet blandt arbejdsgiverne for, at lønmodtagerne ikke vil acceptere, at 'lønkroner' byttes med 'uddannelseskroner'. Altså at mere efteruddannelse ikke tæller ret meget i forbundsmedlemmernes bevidsthed, når de skal stemme om overenskomster."

På ønskesedlen

En undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at mere efteruddannelse er det femte største ønske blandt privatansatte LO-medlemmer før overenskomstforhandlingerne.

"Efteruddannelse har aldrig været vanvittigt populært, men det er heller ikke noget, som lønmodtagerne har noget imod," siger Steen Madsen.

Topforhandler Thorkild E. Jensen siger:

"En femteplads er faktisk slet ikke så dårlig, når folk skal veje det op mod bl.a. mere i løn eller pension."

Den store udredning Livslang uddannelse og opkvalificering for alle på arbejdsmarkedet findes på www.fm.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her