Læsetid: 3 min.

Eksperter efterlyser grunduddannelse til jobkonsulenter

En initiativgruppe har længe forsøgt at gøre politikere og andre involverede parter opmærksom på behovet for en grunduddannelse for landets jobkonsulenter. Beskæftigelsesministeren påpeger, at man allerede er i gang med at gennemføre forskellige uddannelsesprogrammer
18. april 2007

Beskæftigelsesindsatsen lider under manglende viden og uddannelse på området, lyder det fra flere eksperter. En opgørelse fra Undervisningsministeriet viser, at jobkonsulenternes uddannelsesmæssige baggrund er meget forskellig, ligesom omkring en femtedel slet ingen uddannelse har.

"Det er bekymrende, at vi på et område, der bliver vigtigere og vigtigere for vores vækst og velstand, aldrig har haft en decideret rekrutteringspolitik. Man har gennem årene besat stillinger næsten efter tilfældighedsprincipper, og det betyder, at jobcentrene i dag er karakteriseret ved en gruppe jobkonsulenter med meget forskellig baggrund, erfaringer og uddannelse," siger professor Henning Jørgensen fra Center for Arbejdsmarkedsforskning, der sammen med næstformand i Dansk Socialrådgiverforening Bettina Post og tidligere socialrådgiver i 3F Gunvor Auken er gået sammen i en initiativgruppe, der forsøger at tydeliggøre behovet for uddannelse og opkvalificering.

"Det er vigtigt, at vi får forsket i, hvordan der skal arbejdes for at opnå resultater. Vi skal have samlet den viden, for på den måde at kunne vurdere, hvad der er væsentligt i grund-, efter- og videreuddannelsen for alle, der arbejder i jobcentrene," siger Gunvor Auken, der har lavet flere analyser af beskæftigelsesindsatsen.

Initiativgruppen har bl.a. været i kontakt med Kommunernes Landsforening, Dansk Arbejdsgiverforening, LO, Beskæftigelsesministeriet, Arbejdsmarkedsstyrelsen, de sociale højskoler og Forvaltningshøjskolen, men på trods af at de alle er enige i den utilstrækkelige faglighed i beskæftigelsesindsatsen, er der ifølge Gunvor Auken endnu ikke kommet noget brugbart ud af det:

"Det er helt ejendommeligt, at en så vigtig velfærds-indsats som at reducere antallet af mennesker på overførselsindkomst ikke har større metodisk og forskningsmæssig interesse. I dag er både uddannelsesstederne, beskæftigelsescentrene og de 'andre aktører' fagligt på herrens mark. Hvordan har vi råd til det? Og hvorfor den forskel i forhold til undervisning og behandling i sundhedsvæsenet, hvor der er masser af forskning i metodikken?," spørger Gunvor Auken.

Efterspørger uddannelse

Initiativgruppen efterspørger derfor en eller flere uddannelser, der kan danne grundlaget for det arbejde, jobkonsulenterne udfører.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) påpeger, at man allerede er i færd med at gennemføre uddannelsesprogrammer for medarbejderne i de nye jobcentre. At medarbejdernes uddannelsesmæssige baggrund varierer, ser han ikke som et problem.

"Det er en kvalitet i vores system, at folk kan komme ind med forskellige uddannelser og praktisk viden fra erhvervslivet," siger Claus Hjort Frederiksen.

Initiativgruppen er bevidst om, at der allerede er mange dygtige folk i systemet. Men de mener ikke, at den praktiske erfaring er nok. Henning Jørgensen siger:

"Når du sidder som jobformidler, er det vigtigt, at du har kendskab til, hvad et arbejdsmarked er. Du skal være bevidst om, at det er et marked med forskellige aktører, og hvor du kan hjælpe nogle processer på vej, men ikke altid styre dem. Desuden skal du have nogle redskaber og en faglig ekspertise. Det er ikke nok at give virksomhederne den arbejdskraft, de forlanger her og nu, du skal også kunne se, hvilke behov der er på morgendagens arbejdsmarked."

På Forvaltningshøjskolen udbyder man fra efterårssemesteret en diplomuddannelse i beskæftigelse. Den retter sig bl.a. mod de jobkonsulenter, som allerede nu sidder i jobcentrene. Initiativgruppen er dog ikke begejstret for det nye tilbud.

"Diplomuddannelsen er ikke en, man har brug for. Man har heller ikke brug for, at private virksomheder laver coaching-uddannelser. For dem, der har brug for efter- og videreuddannelse, er det blot en dråbe i vandet. Der skal en ordentlig faglighed til, så man ikke fortsætter en praksis uden vidensgrundlag og begreber. Der skal ske en professionalisering, og derfor skal der også lægges en langsigtet rekrutteringsstrategi," siger Henning Jørgensen.

Claus Hjort Frederiksen ser sig ikke i stand til at vurdere behovet for en egentlig grunduddannelse:

"Det har jeg ikke overblik over, men der er behov for at gennemføre efteruddannelsesforløb," konkluderer han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her