Læsetid: 1 min.

Elever vil af med uduelige lærere

Pædofili er så godt som den eneste fyringsgrund, hvis man skal afskedige en folkeskolelærer. Det mener foreningen af Danske Skoleelever (DSE), som har fået nok af fokus på de uvorne unger. Eleverne vil nu gøre det lettere for skoleledere at fyre inkompentente lærere. »Det kan ikke være rigtigt, at det er så godt som umuligt at afskedige en lærer for andet end at tage
15. juli 2005

Danske skoleelever vil gøre det lettere for skoleledere at fyre dårlige lærere. Lærere og ledere afviser behovet

på eller yde vold mod eleverne. At en lærer ikke udfylder sin post som underviser tilfredsstillende, bør være et lige så legitimt grundlag for en fyring,« siger formand for DSE, Alexander Grandt Petersen.
DSE modtager på månedlig basis henvendelser fra forældre og elever, der oplever at lærere, der gennem mange år er blevet anset for at være inkompetente, stadig har deres gang på skolen trods adskillige henvendelser fra skolelederen.
Læring kan gøre ondt
Formand for Danmarks Skolelederforening, Erik Lorenzen, kender ikke billedet. Han peger på, at skoleledere hvert år afskediger lærere, der ikke fungerer i jobbet.
»Men lærere kan altså ikke til enhver tid præstere det, eleverne efterspørger. Nogle gange er det at lære noget ganske enkelt hårdt arbejde, og eleverne må leve med, at det kan gøre ondt ind imellem,« siger Erik Lorenzen.
Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, peger på, at lærere er forskellige og at nogle elever vil opfatte en lærer som god, mens andre vil have den modsatte holdning.
»Men hvis en lærer ikke magter at varetage undervisningen, så skal vedkommende ikke være lærer. Dertil er vores ansvar for stort,« siger han.
Anders Bondo Christensen mener heller ikke, at der er brug for flere beføjelser til skolelederne.
»De har mulighed for at skaffe sig af med lærere, der ikke fungerer – det blokerer vi som fagforening ikke for. Men det må ikke ramme tidligere velfungerende lærere, som er udbrændte. Det er et almindeligt problem for mange lærere, og de skal have supervision og tilbud om to-lærerordninger som aflastning,« siger han.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu