Læsetid: 1 min.

Endnu en gratisavis på vej

JP/Politikens Hus vil udgive en ny husstandsomdelt gratis kvalitetsavis til efteråret. Den skal tage konkurrencen op med den kommende Nyhedsavisen
24. maj 2006

Der bliver trængsel ved brevsprækkerne, når danskerne fra efteråret får leveret hele to husstandsomdelte, gratis morgenaviser. Det er efterhånden et stykke tid siden, at islandske Dagsbrun meddelte, at en gratisavis er under forberedelse, og nu er også JP/Politikens Hus klar til at tage konkurrencen op.

"Vi har ikke lagt den endelige plan. Heller ikke for bemandingen af den nye avis. Men den bliver tilstrækkelig stor, og der skal både hentes folk udefra og tages nogle af de dygtige medarbejdere, vi har i forvejen," siger administrerende direktør for JP/Politikens Hus Lars Munch.

Han lægger ikke skjul på, at det er den islandske invasion, som er den direkte årsag til satsningen. Samtidig afviser han, at hans bladhus risikerer at komme til at kannibalisere på sine egne aviser.

"Med det medieudbud, der er i dag, er det uklogt at tale om kannibalisering. Det gælder om at have medieudbuddet til kunderne, hvor og hvornår de vil have det. Målet med lanceringen er, at den markante udvikling, vi har haft i vores virksomhed i de senere år, fortsætter uden hensyn til kannibalisering. For så lider man en stille død," siger Lars Munch.

Frontfiguren for Nyhedsavisen, chefredaktør David Trads, er ikke overrasket over, at der nu kommer et modtræk.

"Jeg synes, jeg for nogle uger siden hørte de selv samme mennesker sige, at det her nok ikke kunne lade sig gøre, og at det var en dårlig idé. Så er det jo dejligt at se, at der alligevel er flere, der - lige som os - ser et behov for at ændre på det eksisterende dagbladsmønster i Danmark. Det er lige efter bogen," siger David Trads, der henviser til, at de store bladhuse heller ikke spåede gratisavisen metroXpress store chancer for at overleve, da den kom på gaden for fem år siden. Dengang meldte Det Berlingske Hus sig straks på banen med konkurrenten Urban, men begge gratisaviser overlevede, og i dag er metroXpress landets største avis.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her