Læsetid: 1 min.

Engell vil have blod, kød og sex

Men også gerne noget om sygdom, dog ikke om 'folk, der ikke kan gå'. Gregers Dirckinck-Holmfeld fik nok, tog sit gode tøj - og gik
6. februar 2007

Ekstra Bladets chefredaktør, Hans Engell, har stoppet et interview, som bladets kulturjournalist Gregers Dirckinck-Holmfeld havde lavet med Lone Hertz, fordi det angiveligt ikke handlede om, "hvordan Lone har det med sine mange mænd". Artiklen var ellers layoutet og klar til at gå i trykken.

Det fremgår af en mail, som Dirckinck-Holmfeld har sendt rundt til sine kolleger for at forklare, hvorfor han lørdag aften sagde sit job op, og som Information har haft lejlighed til at se.

Af mailen fremgår også, at Dirckinck-Holmfeld siden 1. januar er blevet bedt om at drosle antallet af teateranmeldelser ned til et minimum og i stedet lave interviews med kriterier, der formuleres således af Hans Engell:

"Det er ugebladshistorier, vi vil have. Kød og blod, sex og sorger, gæld og formue, kærlighed og frygt, sygdom og død, børn og fraskilte. Ikke det finere franske."

'Folk, der ikke kan gå'

Desuden fremgår, at Hans Engell i et brev har kritiseret Gregers Dirckinck-Holmfeld for et interview den 14. januar med skuespilleren Erik Wedersøe, der er så invalideret af sygdom, at han dårligt kan stå på en scene mere. Chefredaktøren mente ikke, at Ekstra Bladet skal beskæftige sig med "folk, der ikke kan gå".

Gregers Dirckinck-Holmfeld siger til Information, at han ser Engells reaktion i sammenhæng med den almindelige panik i bladverdenen over de enorme udgifter, der er forbundet med udgivelsen af gratisaviserne og kampen for at overleve.

"Men jeg betragter det som en stor lettelse nu at være frigjort fra bladet, så jeg kan komme videre i livet med hvad, jeg nu skal," siger han.

- Hvad skal du?

"Jeg har en del foredrag, jeg skal holde - blandt andet om Ekstra Bladet! Derudover har jeg nogle bøger, jeg skal have skrevet."

Hans Engell var i går ikke at træffe for en kommentar. Spørgsmålet er: Er det ikke sygt at ville have artikler om sygdomme, men ikke om "folk, der ikke kan gå?"

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her