Læsetid: 2 min.

Hans Engell mobber handicappede

Ekstra Bladets chef-redaktør forbyder sin avis at beskæftige sig med 'folk, der ikke kan gå'
9. februar 2007

Hans Engell er en værre mobber. Dengang han var konservativt folketingsmedlem, mobbede han løs på sin egen folketingsgruppe. Statsministerkandidat Henning Dyremose lykkedes det Hans Engell at mobbe helt ud af gruppen. Partiformand Torben Rechendorff fik han mobbet af formandsposten. Også Per Stig Møller våndede sig under Engells grovheder.

Overtagelsen af chefredaktørposten på Ekstra Bladet har givet Engell nye muligheder, et nyt mobningspo-tentiale. To af bladets jour-nalister, Anders-Peter Ma-thiassen og Jeppe Facius, som gravede så dybt i Dan Lynge-skandalen, at de nåede frem til Engells rolle som justitsminister - gæt, hvad der skete med dem! Ud røg de.

Senest har Engell haft held med at bortmobbe Ekstra Bladets kulturjournalist, Gregers Dirckinck-Holmfeld. Som Information rapporterede i tirsdags, har Engell udskammet Dirckinck-Holmfeld for at lave et interview med skuespilleren Erik Wedersøe, der er så invalideret, at han dårligt kan stå på en scene mere.

Engell dekreterede, at bla-det ikke skal beskæftige sig med "folk, som ikke kan gå".

Knus kraniekassen

Dermed rammer Engells mobning videre ud i Ekstra Bladets læserkreds. De han-dicappede læsere skal ikke forvente deres livssituation afspejlet i spalterne. Med-mindre den da udvikler sig aldeles dramatisk.

Engell har nemlig pr. mail givet denne ordre:

"Det er ugebladshistorier, vi vil have. Kød og blod, sex og sorger, gæld og formue, kærlighed og frygt, sygdom og død, børn og fraskilte."

Først når de gangbesværede falder og slår kraniekassen i stykker, kan de gøre sig håb om at komme i Ekstra Bladet.

Den mobning, der skubbede Dirckinck-Holmfeld det sidste stykke ud af døren, var, at Hans Engell egenhændigt bortcensurerede et ellers trykklart Holmfeld-interview med skuespilleren Lone Hertz. I interviewet fortæller hun om, hvorfor hun har været væk fra den danske teaterscene i 13 år.

Den slags vil Ekstra Bladets chefredaktør ikke kede læserne med. I en rundsendt e-mail har Engell fastslået, at et interview med Lone Hertz i stedet bør handle om, "hvordan Lone har det med sine mange mænd".

Se, det er jo et nyhedskriterium, der er til at tage og føle på. Når radio og tv i disse år giver Engell en vældig sendeflade, hvor han kan sidde og brede sig som kommentator fra en seriøs avis, så er det en kedelig misforståelse. Radio og tv bør holde sig til at udfritte Hans Engell:

"Hvordan har du det med dine mange kvinder?"

Offentlighedens interesse i det spørgsmål vil Hans En-gell selv være den første til at anerkende.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her