Læsetid: 2 min.

Enhedslisten: Drop bogstavlegen

Næste valgkamp bliver svær, hvis S og R går med på velfærdsforliget, mener Enhedslistens Frank Aaen
13. maj 2006

Der er gået for meget bogstavleg i den. Hvis Fogh skal væltes, skal der tales politik, mener Enhedslistens Frank Aaen, der advarer S og R mod at gå med i et kommende velfærdsforlig.

"Den næste valgkamp skal være en kamp mod Fogh og en kamp mod velfærdsforringelser. Det bliver vanskeligt, hvis Socialdemokraterne og radikale indgår et forlig med væsentlige nedskæringer på velfærden," vurderer han.

Frank Aaen anklager desuden SF for at have slugt for mange kameler.

"Venstrefløjen bør markere en dagsorden mod liberalismen, og her er privatisering en vigtig del. SF har desværre lagt stemmer til en privatisering af energisektoren og i forbindelse med det kommende medieforlig vil de tilsyneladende acceptere en privatisering af TV 2. SF også er for lidt kritiske over for WTO og EU's liberalisme," siger Aaen.

Han mener, at Enhedslisten er det parti, der har holdt bedst fast i venstrefløjsprincipperne: "Og derfor er vi vigtige i det samarbejde, der skal til, for at vi kan vælte Fogh. Det virker lidt som om, de andre partier har glemt os, både holdningsmæssigt og når der skal tælles stemmer," siger Frank Aaen.

Opsangen kommer i forbindelse med Enhedslistens landsmøde denne weekend i Den Grå Hal på Christiania. Her kan partiet fejre en fordobling af medlemstallet, som på bare 14 måneder er vokset fra 2.619 til 4.165. På landsmødet kæmper flere medlemmer for en ny kurs på partiets prostitutionspolitik. Tiden er inde til at kriminalisere kunderne, mener HB-medlem, Janne Gleerup.

"Der er et stort pres i organisationen for at få den debat på dagsordenen. Vi har en række erfaringer fra udlandet og flere partier er nu begyndt at tale om bekæmpelse af trafficking. Derfor skal vi tage vores beslutning op til revision, for ellers sender vi et signal om, at det er i orden at købe kvinder," siger hun.

Frank Aaen betoner, at de mange nye medlemmer skal bruges til at styrke indsatsen uden for Christiansborg.

"Hvis man skal vælte regeringen er det ikke nok, at Vestager og Søvndal bliver enige i Information."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu