Læsetid: 1 min.

EU-kandidat-land markedsfører sig på tandbehandling

19. december 2006

*Der er mange måder at markedsføre sit land på, og i en situation, hvor mange sætter spørgsmålstegn ved en yderligere udvidelse af EU, har det lille ansøgerland, Kroatien, valgt en ny rute. Glem alt om de krige, der hærgede Balkan i 1990'erne - Kroatien er Europas nye 'tandlægenation'. Kroatiske tandlæger tilbyder behandlinger til en brøkdel af, hvad tilsvarende operationer koster i Vesteuropa og USA.

"Efter en grundig scanning af det internationale marked har vi simpelt hen fundet et stort potentiale, når det gælder leveringen af højkvalitets-tandlægeydelser til udenlandske statsborgere, særligt til britiske. Vi har den samme ekspertise som vore britiske kolleger, men undersøgelser viser, at omkring 80 procent af de britiske statsborgere ikke har råd til ordentlige behandlinger," siger tandlæge Kresimir Doblanovic fra den kroatiske hovedstad Zagreb til BBC.

Den nye tandlægetrafik til lavprislande er for længst blevet så populær, at der er oprettet flere websider helliget formålet. På adressen treatementAbroad.net kan man eksempelvis finde adskillige kroatiske tandlæger side om side med kolleger fra andre østeuropæiske lande med et tilsvarende lavt omkostningsniveau. På hjemmesiden kan man sammenligne priser, forhøre sig om behandlinger, studere behandlernes kvalifikationer og læse udsagn fra tilfredse kunder, der kombinerer tandbehandling med en uges ferie ved Adriaterhavet. Den ansvarlige for hjemmesiden, direktør Keith Pollard, siger til BBC, at han ikke har haft "en eneste klage over kvaliteten af de østeuropæiske tandlæger".

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu