Læsetid: 1 min.

Få politikere løber med opmærksomheden

Få politikere fanger mediernes interesse. Helle Thorning-Schmidt er en socialdemokratisk enmandshær og Anders Fogh Rasmussen løber fra sin ministerkolleger
8. januar 2007

Helle Thorning-Schmidt (S) kæmper en hård kamp for at profilere sig som oppositionens leder og et reelt alternativ til at afløse Anders Fogh Rasmussen (V) som statsminister. Men skulle hendes anstrengelser give pote ved næste valg, vil hun være tvunget til at sætte et ministerhold med navne, der vil være forholdsvis ukendte for den brede befolkning.

En undersøgelse foretaget af Ugebrevet Mandag Morgen ved databasesøgninger i dagblade viser, at ganske få socialdemokrater finder frem til avisernes spalter. Godt nok er formanden nummer to på listen kun overgået af statsminister Anders Fogh Rasmussen, men næste socialdemokrat er først at finde som nummer 25. Det er den tidligere formand Mogens Lykketoft, hvis tungeste hverv nu er posten som udenrigsordfører.

En enmandshær

Politisk ordfører Henrik Sass Larsen er at finde som nummer 27. Kun fem socialdemokrater er at finde i top-50, hvor Dansk Folkeparti for eksempel har hele otte repræsentanter.

"Hendes profil er sådan set skarp nok. Med den placering, som hun har nu, er der ingen tvivl om, at hun er oppositionens leder. Den betænkelighed, man kan have omkring Helle Thorning-Schmidt, er imidlertid, om de andre er med hende, eller om hun er en enmandshær," siger politisk kommentator Niels Krause-Kjær til Mandag Morgen.

Også Anders Fogh Rasmussen trækker fra sin kolleger, når det kommer til omtale. I en ligende undersøgelse for få år siden fik han dobbelt så meget omtale som den konservative vicestatsminister Bendt Bendtsen, men nu optræder Anders Fogh Rasmussen næsten fem gange så meget i medierne som Bendtsen.

Undersøgelsen viser også, at de 25 mest omtalt politikere på Christiansborg tager to tredjedele af opmærksomheden. Helt i bund blandt Folketingets medlemmer ligger de to socialdemokrater Lene Hansen og Vibeke Grave.

Socialdemokraterne kan dog gælde sig over, at partiet har sat sig på den kommunale dagsorden, hvor storby-borgmestrene Ritt Bjerregaard og Nicolai Wammen sidder solidt på de to øverste pladser.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her