Læsetid: 3 min.

Faklen

5. oktober 1996

"Se her ligger den kristelige videnskab. Den kristelige videnskab er menneskeslægtens uhyre opfindelse for at værge sig mod det Ny Testamente. (...) Jeg slår det Ny Testamente op, jeg læser: "Vil du være fuldkommen, da sælg alt dit gods og giv det til de fattige og kom og følg mig". Store Gud, alle kapitalisterne, embedsmændene og pensionisterne ikke mindre, hele slægten, på tiggerne nær: Vi var solgte - hvis ikke videnskaben var."
S. Kierkegaard

I KRAFT AF det teologiske fakultet ved Århus Universitet, Ritzaus Bureau og dagbladet Politiken er det lykkedes Faklen, det nye 'stridsskrift for humanister, relativister og erkendelsesterrorister', at kaste en i mange år uset brand i de 'desorienterede karrierefabrikker', som stridsskriftet kalder vores nuværende universiteter.
Havde den teologiske professor, Johannes Aagaard, ikke udtalt til Ritzau, at bagmændene og -kvinderne bag de tyve tusinde eksemplarer af Faklen, der nu er under gratis uddeling på karrierefabrikkerne, i virkeligheden er satanister, og havde biskoppen over Århus stift Kjeld Holm ikke kaldt dem "terrorister, der udelukkende er interesserede i at sabotere", og havde Rit-zau ikke kolporteret den professorale og biskoppelige autoritet rent og purt og uimodsagt, havde dagbladet Politiken ikke i sin sædvanlige salveselsfulde stil kunnet meddele ved ugens begyndelse:
"Bag bladet står en kreds på 35 studerende fra forskellige studier, men Politiken kan i dag afsløre, at alle tilhører kredsen af trofaste læsere af den kontroversielle kultforfatter Erwin Neutzsky-Wulff. En meget betydelig del af Erwin Neutzsky-Wulffs forfatterskab på omkring 30 bøger kredser om okkultisme og satanisme, og som en rød tråd gennem det går ønsket om en tilbagevenden til en slags urkristendom, der ikke er besudlet af kirkens befamling og forkyndelse".
De ikke 35, men 40 studerende bag Faklen, har selv lagt de 130.000 kroner ud, som den gratis uddeling af stridsskriftetets første nummer koster. Ingen 'forsørgerkultur' her, Marianne Jelved, ingen nålestribede kunst- og teatersponsorer der, Michael Christiansen. Men en udskrivning på 2.000 kroner til hver af de fyrre studerende og resten optaget som private lån i banken. Fordi det er mennesker, der brænder for andet end karrieren. Dét i sig selv ville dog nok have gjort et vist indtryk på universitetsfabrikkerne.
Men den lancering, som teologerne og Politiken har givet Faklen, ved at stille læserne af det nye blad en eksplosiv cocktail af satanisme, okkultisme, terror, sabotage og urkristendom i udsigt, overgår i gennem-slagskraft, hvad selv fri adgang til Jytte Hildens og Den danske Banks kunststøttekasser havde kunnet sikre.
Sådan er ens fjender ofte de bedste markskrigere for ens produkter og synspunkter.

LAD OS DOG IKKE bruge mere plads på den ellers så pirrende men - hvad bladet angår - komplet irrelevante satanisme, okkultisme, terror og sabotage. (Hvad nævnte Neutzsky-Wulff angår, henvises dels til vores anmeldelse af hans seneste roman i avisen går, dels hans 'fædrelandssang' fra Faklen i dagens avis). Hvad derimod står til troende er, at det nye stridsskrift har med urkristendommen at gøre. Det vil sige med Jesus. Hvilket ikke er det samme som stillingsbetegnelsen kristus.
Skriftet indeholder ikke alene en blændende kritik af den nye bibeloversættelse, som måske er baggrunden for at dekanen for det teologiske fakultet i Århus, professor Peter Widmann, faktisk har taget Faklen i forsvar. Delvis, som sagt, over for 'sine egne'. Skriftet er i det hele taget gennemsyret af en ånd, som bedst sammenfattes af ovenstående citat af Søren Kierkegaard.
Hvor tiltrængt.
Tænk, at der forrige fredag blev delt et tidsskrift rundt på karriefabrikkerne, hvor følgende stod at læse: "Med liberalismen følger kun en ny form for absolutisme, der tager over, hvor kirken slap; nu er det blot fra denne ideologis slet skjulte socialdarwinistiske købmandsmoral, at det lige så dogmatisk gentages: Jeg er sandheden, vejen og livet. Efter vores mening er det mest rygradsrislende i vor tid således heller ikke den temmelig uskadelige politiske afviger i kælderhalsen, men derimod just disse respektable meningsdannere, som eksplicit eller implicit afviser den blotte og bare mulighed af en menneskelig uselviskhed og således underforstår, at kun den enkelte borgers egoisme er bæredygtig. At man tilmed tillader sig at sælge denne gladiatorfilosofi som frihed..."
Kræver et stridsskrift som Faklen.

el (Ejvind Larsen)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her