Læsetid: 4 min.

'Den farligste sammensværgelse nogensinde i dette land'

Åben strid mellem muslimer i Danmark efter Hizb-ut-Tahrir søndag advarede mod en ny sammensværgelse, hvor PET udnytter moderate imamer til at fordreje islam
17. maj 2005

For første gang herhjemme er der nu udbrudt åben krig mellem moderate, muslimske imamer og det islamiske parti Hizb-ut-Tahrir.

Det sker efter søndagens stormøde i Indre By Medborgerhus, hvor Hizb-ut-Tahrir anklagede moderate muslimer i Danmark for at spionere for Politiets Efterretningstjeneste (PET) og lade sig udnytte af de danske myndigheder til at fordreje islam og den muslimske identitet.

"De underdanige imamer og foreninger har fået til opgave at omdanne moskeer til spionagecentre mod muslimer, og at rekruttere muslimer til spionarbejde," sagde Fadi Abdullatif, Hizb-ut-Tahrirs talsmand på mødet søndag.

"De moderate imamer har også fået til opgave at skabe en ny og tam islam efter europæisk og amerikansk design ved at fordreje muslimske tekster og love."

Baggrunden for stormødet var sidste uges meget omtalte PET-konference om terrorisme og forebyggelse af terrorisme i Danmark, hvor flere ledende, moderate muslimer, som i forvejen har været i dialog med PET, deltog.

Dette er faldet Hizb-ut-Tahrir så meget for brystet, at partiet søndag valgte offentligt at fordømme de moderate muslimske imamer og foreninger, der er i dialog med PET.

"Tag jer i agt for dem, I skal irettesætte dem og kritisere dem privat og offentligt, under og efter fredagsbønnen, så de ved, de ikke får lov til at forvrænge profetens ord," sagde Fadi Abdullatif til de cirka 200 fremmødte på mødet.

I går kom så svaret fra nogle af de moderate muslimer, Hizb-ut-Tahrir anklager for spionage og illoyalitet

"Det smerter os meget at høre, at I med det samme tillægger os onde hensigter, og at I hænger os ud på så beskidt en måde, som det er tilfældet," skriver imamerne Abdul Wahid Pedersen og Fatih Alev i et åbent brev til Hizb-ut-Tahrirs talsmand, Fadi Abdullatif.

De to afviser at være spioner og bebrejder Hizb-ut-Tahrir, at partiet ikke har kontaktet dem forud for mødet for at få information om, hvad samarbejdet med PET går ud på.

"Vores møder hos PET har drejet sig om bl.a. arbejdsløshed blandt unge indvandrere og i særdeleshed blandt muslimer, den højreradikale trussel mod muslimske miljøer i Danmark, hvilke ubehageligheder der mærkes inde i det muslimske miljø efter 11.9., den generelle stigmatisering af muslimer, integration, uddannelse, arbejdsmarked og lignende emner," skriver de.

"Der er faktisk mange muslimer i Danmark, som mener, at vi har sikkerhedsinteresser, som er ganske ens med dem, som de fleste borgere her i landet deler. Vi har selv vores koner og børn ude i det offentlige rum, og vi er lige så lidt interesserede i terrorhandlinger i Danmark, som enhver anden dansk borger. Derfor vil vi gerne være med til at gøre vores, for at sådanne handlinger ikke skal kunne få plads til at finde sted."

Sammensværgelse

At Hizb-ut-Tahrir vælger offentligt at kritisere med-muslimer skyldes, at de moderate muslimer ifølge Hizb-ut-Tahrir lader sig udnytte som instrumenter i en større global sammensværgelse mod islam, der nu er ved at tage til i intensitet i Danmark.

"Kampen mod terrorismen er i virkeligheden en kamp mod islam; kampen mellem islam og dens fjender har altid været der, og vil altid være der, men det nye er, at den nu skal føres af efterretningstjenesten frem for som hidtil fra medier og politikere. (...) Det farligste våben i denne kamp er rekrutteringen af de såkaldte moderate muslimer, der betyder, at man lader muslimer kæmpe indbyrdes," sagde Emir Shamil fra Hizb-ut-Tahrir på mødet.

"Det er den farligste sammensværgelse nogensinde i dette land, og den har til hensigt at skabe en dansk islam og forhindre ungdommen i at få en muslimsk identitet. (-) Ønsket er at efterlade vore muslimske unge i den vestlige kulturs fordærv og i kriminalitetens sump."

Sammensværgelsen går ifølge Hizb-ut-Tahrir ud på at skræmme muslimer i terrorbekæmpelsens navn, og at tvangsassimilere muslimer ind i den danske kultur ved at 'fordanske' islam, så den muslimske identitet bliver svækket, og ingen muslimer derfor protesterer over overgreb på andre muslimer f.eks. i Irak og Afghanistan.

"Vi har oplevet den ene integrationsplan efter den anden kastet ned over hovedet på muslimer. Men hvad blev resultatet? At muslimerne blev mere og mere bevidste om deres muslimske identitet. Netop derfor har man nu inddraget efterretningsvæsenet. (...) Efterretningsvæsenet vil bestemme, hvilken koran og hvilken islam, muslimer skal lære. Denne plan udgør en direkte trussel mod jeres islam, familier og moskeer," sagde Fadi Abdullatif.

"Nu får du som muslimsk forælder at vide: 'Du skal holde dine børn væk fra islamiske studier og sende dem til moderate muslimer i stedet.' Det er en skræmmetaktik, så muslimske børn kan blive opdraget efter en pro-vestlig fortolkning af islam. Som studerende får du at vide, at hvis du ønsker at læse videre, skal du afholde sig fra islam, ellers kan du risikere at blive overvåget og måske presset ud af skolen."

Ikke kun de moderate muslimer blev kritiseret på mødet søndag. Også alle de muslimer, der hverken reagerer på sammensværgelsen eller overgreb på muslimer i andre lande fik et advarende ord med på vejen.

"Allahs straf skal falde over både de, der udfører uret, og de, der tier over for uret," sagde Emir Shamil.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu