Læsetid: 2 min.

Fattigrøvsturisterne

På City Public Hostel bor de tilbagelænede interrailere. De lever af brød og tørret frugt og oplever byen til fods. En busbillet er næsten et halvt dagsbudget
3. august 2006

Det er morgen på Vesterbro, og en gruppe unge backpackere kommer vadende ud fra den store sovesal på City Public Hostel ved Vesterbros Ungdomsgård. Her kan de få en seng for 110 kroner, og det fås ikke meget billigere i København, så stedet er populært. De samles i receptionen, hvor nogle bestiller kaffe, mens andre bare sætter sig med deres Lonely Planet Europe. Stemningen er tilbagelænet, og der er mange dreadlocks.

Jacobo Márquez og Jorge Morlán er begge 20 år og fra Spanien. De har sparret morgenmaden og sidder ved et bord og spiser fra en krøllet papirpose, mens de planlægger dagens program.

"Vi er arkitektstuderende, så vi har tænkt os at gå rundt og se på en masse bygninger," forklarer Jacobo. De er på interrail og kalder deres ferieform for 'aktiv ferie'.

"Det er lige modsat alle japanerne, der bare kører rundt i en bus og tager billeder. De er på passiv ferie. Vi er meget trætte, når vi kommer hjem, og sådan skal det være," siger Jacobo. Sådan nogle interrailturister som Jacobo og Jorge er der naturligvis masser af fordomme om.

- I skal vel ud på Christiania i dag?

"Ja, det regner vi med. Men vi skal se på meget forskellig arkitektur. Også den nye operabygning," siger Jorge.

- Er det rigtigt, at I ikke bruger nogen penge?

"Vi bruger meget få. Så få som overhovedet muligt. I dag har vi tænkt os at gå rundt i byen til fods for ikke at skulle bruge penge på bus eller på at leje cykler," siger Jacobo.

"København er ikke større, end at man godt kan gå rundt," tilføjer Jorge.

En ung fyr i engelsk landsholdstrøje kommer ud fra sovesalen og stiller sig søvnig ved skranken.

"Hvad skal I lave i dag," spørger receptionisten venligt.

"Dont know," svarer han, men det lyder som "Dunno," for han taler med klar accent. Han betaler 117 kroner for en seng i sovesalen og en kop kaffe, som ser tiltrængt ud.

Otte euro

Overnatningen på City Public Hostel er i den dyre ende i forhold til det normale budget, forklarer de unge spaniere:

"Vi har også været i Sverige og Finland, og der boede vi som regel bare i telt ude i en skov. Og hver gang det er muligt, kører vi i tog om natten. Så sparer man en overnatning," siger Jorge.

- Laver I så selv mad?

"Nej, det er for dyrt. Normalt spiser vi bare noget brød," siger Jorge.

- Morgen, middag og aften?

"Nej, om morgenen spiser vi tørret frugt - vil du smage?" Jacobo byder fra den krøllede papirpose, som ganske rigtigt indeholder tørret frugt.

- Hvor mange penge bruger om dagen?

De to regner lidt på spansk.

"Nogle dage bruger vi slet ingen euro. For vi køber som regel ind hver tredje dag," siger Jorge.

"Men jeg vil gætte på, at vi ud over overnatningen bruger omkring otte euro om dagen."

- Hver?

"Nej, da. Tilsammen."

De griner.

"Det er en slags sport for os. Og sådan tror jeg, det er for mange interrailere. Vi har brugt mange penge på billetten, så vi sætter en ære i at spare så meget som muligt. Og det kan faktisk godt være sjovt."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu