Læsetid: 2 min.

De fem i den danske pavillon

Under den samlende overskrift 'Den umulige virkelighed' repræsenterer fem kunstnere, der brød igennem i 1990'erne, Danmark på årets Venedig Biennalen
10. juni 2005

Den Danske Pavillon på Venedig Biennalen har to kuratorer, Sanne Kofod Olsen og Jacob Fabricius.

De fem kunstnere i pavillonen har alle lavet nye værker til udstillingen - værket er nedenfor angivet efter kunstnerens navn.

Eva Koch - Approach (video)

Eva Koch er født i 1953 på Frederiksberg og uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1985- 1992 og ved Facultad de Bellas Artes i Barcelona, Spanien 1989-1990. Det var med andre ord forholdvis sent Eva Koch blev færdiguddannet kunstner - hun var 32, da hun blev optaget på Akademiet. Eva Koch arbejder med skulptur, lysbilledinstallation og video. Hun har gennem de seneste år markeret sig på en lang række udstillinger i ind- og udland. I 2000 modtog Eva Koch som den første kvindelige billedkunstner Danske Kunstkritikeres Pris.

Joachim Koester - Message from Andrée (filminstallation)

Joachim Koester er født 1962 og uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1987-93. Koester, som bor og arbejder i New York, arbejder primært med fotografi, video og installation. Koesters værker har ofte en politisk vinkel - eksempelvis hans fotoserie fra fristaden Christiania Day for Night fra 1996. Joachim Koester repræsenteres i Danmark af Nicolai Wallner, og er blandt andet at finde i samlingerne på Det Nationale Fotomuseum, Statens Museum for Kunst og Vestsjællands Kunstmuseum.

Ann Lislegaard - Bellona (installation)

Ann Lislegaard er født i 1962 i Norge og har fået sin uddannelse på Det Kongelige Danske Kunstakademi og på The International Studio Program, PS1-Museum i New York. Lislegaard kredser i sine værker om mennesket oplevelse af grundlæggende fænomener som rum, tid og identitet og arbejder med både lyd, video og fotografi. Hun har haft en langt række udstillinger i Danmark - blandt andet NowHere på Louisiana i 1996 og Eyes Wide Open på Det Nationale Fotomuseum i 2002.

Gitte Villesen - I capture you. You capture me (videoinstallation)

Gitte Villesen er født 1965 og er uddannet på først litteraturvidenskab på Københavns Universitet 1987-90, dernæst Det Fynske Kunstakademi 1991-92 og endelig på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1992-1999.

Villesen er især kendt for de finurlige figurer i hendes videoværker, der næsten kunne have været dokumentar: Pladevenderen og bilentusiasten Willy og Kathrine og Bent, der henholdsvis laver og samler kniplinger. Gitte Villesen er blandt repræsenteret i samlingerne på ARos, Arken og Moderna Museet i Stockholm. Gitte Villesen er repræsenteret i Danmark af Nicolai Wallner

Peter Land - Playground (installation)

Peter Land er født i 1966 og uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1988-94 og på Goldsmith College i London 1994-95. Han har udstillet på danske og udenlandske museer og er repræsenteret på Statens Museum for Kunst, Louisiana, Arken og ARoS. Besøgende på Louisiana vil måske huske en fordrukken, nøgen og dansende Peter Land - fra et videoværk som på mange måde er typisk for kunstneren, der har arbejdet med mange medier, men måske er mest kendt for sine selvudstillende videoværker. I Danmark kan man fra tid til anden opleve Peter Land hos hans gallerist, Nicolai Wallner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her