Læsetid: 1 min.

Fem danskere er fortsat gidsler på Danica White

Fem danske søfolk er nu gået ind i den ottende uge som gidsler om bord på fragtskibet Danica White ud for Somalias kyst
21. juli 2007

De somaliske myndigheder har givet op over for de voldelige sørøvere ud for Somalias kyst. Ifølge Pottengal Mukundan, chef for International Maritime Bureau (IBM), kan et skib, som udsættes for overfald, ikke forvente nogen hjælp fra de somaliske 'myndigheder'.

Det kan angiveligt være en af forklaringerne på, hvorfor fem danske søfolk om bord på Danica White har været piraternes gidsler i så lang tid. I går gik de fem danske søfolk ind i deres ottende uge som piraternes fanger om bord på det danske fragtskib.

Sagen mørklagt

Af hensyn til gidslernes sikkerhed har Udenrigsministeriet og rederiet H. Folmer mørklagt sagen totalt. Der slipper intet ud til offentligheden. De sørøvere, der holder fem uskyldige danske søfolk som gidsler, kan sagtens have et netværk blandt herboende somaliere, der rapporterer hjem til piraterne i Somalia om, hvad der kommer ud i offentligheden om sagen i Danmark. Ifølge FN har sørøverne angiveligt netværk i de lande, hvorfra de kaprer deres søgående ofre. I Danmark bor der omkring 17.000 somaliere.

Danica White blev kapret 1. juni i internationalt farvand, 210 sømil ud for Somalias kyst, da det var på vej fra Dubai til Mombassa med en last entreprenørmateriel. IBM anbefaler skibe i området at holde sig 200 sømil fra kysten. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her